Jump to content
Przerwa techniczna od 18:00. Wracamy najszybciej jak to będzie możliwe. Przepraszamy za niedogodności.
IGNORED

połysk > matowa kierownica

Recommended Posts

Posted

Wpadł mi do głowy pomysł, otóż, moja kierownica trochę przymatowiała od góry, chciałem ją polakierować, ale czytałem ze to lipa efekt bo max na 1rok, a spodobała mi się w tym odcieniu matu, i pomysł jest taki czy nie zmatowić jej np. papierem 2000 uważając na szwy, a potem ją czymś zabezpieczyć, tylko czym. Może ktoś z Was robił takie coś i może podrzuci jakiś pomysł.

Posted

Ostatnio na TVN Turbo w programie "Samochód marzeń, kup i zrób" przeprowadzali renowację skórzanej tapicerki w mercedesie. Użyto do tego celu szpachli do skóry. O ile dobrze kojarzę występują preparaty do połysku, półmatu i matu. Renowację przeprowadzał fachowiec, więc efekt był super. Jeżeli tego nigdy nie robiłeś, to chyba warto by było najpierw przetestować na jakimś elemencie.

Tu masz przykładowego linka

http://renowacjaskor.pl/zestawy-naprawcze-zrob-to-sam/36-renowacja-farba-lakier-szpachla-do-skor-kierownicy-plynna-skora-zestaw-9w1-.html

• Upvote 1
Posted

Też rozglądałem się za takimi wynalazkami. Ale będę musiał spróbować. Koszt nie wielki, a może się uda. Nie uda się to się obszyje :D

Tak czy inaczej dzięki.