Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 dziwny problem z centralnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój brat jest od 2 dni szczęśliwym posiadaczem A4 B7 1.9 TDi, ale ma mały problem z centralnym zamkiem. Normalnie wszystkie drzwi otwierają się i zamykają z pilota, gorzej jest z przyciskiem na drzwiach. Działą zamykanie, ale jak wciśnie otwieranie to gaśnie lampka i nic nie słychać. To samo jak zacznie jechać i np. zgasi auto to otwierają się tylko drzwi kierowcy i musi kliknąć na pilot w kluczyku by otworzyć resztę. Czy wiecie może co się dzieje i jak można zmienić to ustawienie?

Opublikowano

Kodowanie modułu komfortu

Wybieramy opcję CODING 07 (aby aktywować dane funkcje dodajemy do siebie poniższe wartości i ich sumę zapisujemy jako kodowanie sterownika):

+4 – selektywny centralny zamek (podczas otwierania auta z pilota, jedno naciśnięcie przycisku otworzy tylko drzwi kierowcy, klapkę wlewu paliwa i wyłączy funkcję SAFE - drugie naciśnięcie otworzy pozostałe drzwi oraz odblokuje zamki maski i bagażnika)

Ty musisz odjąć 4 od kodu aby dezaktywować tą funkcję

Opublikowano
  • Autor

ok. W niedziele będę się widział z bratem to sprawdzimy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie.
Sorka ze dopiero teraz ale trochę za mało czasu miałem. Po podłączeniu auta do VCDS na wstępie nie chciał przyjąć poprawionego kodu i dodatkowo wyskoczyły takie błędy:
01559 - Drivers Door 
            57-00 - Electric Circuit Failure
01560 - Passenger Door 
            61-00 - Won't De-Safe
01561 - Rear Left Door 
            61-00 - Won't De-Safe
01562 - Rear Right Door 
            61-00 - Won't De-Safe

Ktoś miał może taki przypadek??

Opublikowano

Problemy z wszystkimi drzwiami do sprawdzenia i naprawy przewody w gumowej przelotce między drzwiami a karoserią

image.png

Opublikowano
  • Autor

dzięki salamon:)

w wolnej chwili zobaczę. A jest może taka szansa że uszkodzony jest kabel tylko w drzwiach kierowcy? 

Opublikowano

Zacznij właśnie od tych drzwi

Opublikowano
  • Autor

spoko. 

Wielkie dzięki za pomoc

Opublikowano

:hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

aktualizacja tematu:
rozebraliśmy ten łącznik i nawet cały boczek i nic.

Przycisk OK(sprawdzony miernikiem),wiązka od przyciski do modułu ok, wtyczki ok.

nie wiem gdzie dalej szukać

Opublikowano

Twoje błędy to

01559 -   Drzwi kierowcy.   Nie zabezpiecza. Nie odbezpiecza. Usterka w obwodzie elektrycznym.  

01560 - Drzwi pasażera.   Nie odryglowuje. Nie zabezpiecza. Nie odbezpiecza. Uszkodzony.  

01561 -   Drzwi tylne lewe.   Nie odbezpiecza. Nie zabezpiecza. Nie odryglowuje.

01562 -   Drzwi tylne prawe.   Nie odryglowuje. Nie odbezpiecza.

Nie ma na to siły musi być gdzieś uszkodzony kabel, coś przeoczyliście ,jeszcze raz sprawdz kable w tej gumie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Kolego zobacz mikrostyki w szczegolnosci zwroc uwage na luty, mowa tutaj o centralce w drzwiach. Czasami kable sa ok, tak jak u mnie. Przejrzalem 2 razy miernikiem, ruszalem kablami podczas mierzenia i nic. Zimny lut ... :)

Pozdro

Opublikowano

Witam wszystkich! Koledzy po wymontowaniu zamka drzwi kierowcy wyczyscilem mikrostyk i zamontowalemzamek z powrotem wszystko było git dopuki nie zamknąłem drzwi z pilota od tej chwili nie mogę ich otworzyć w żaden sposób reszta drzwi ok pomocy! Audi a4b6

Edytowane przez Robeson