Qiuzz Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Witam Od jakiegoś czasu borykam się z problemem z telepiącym się silnikiem. Na początku wyczuwałem drżenie przy 2 tyś, następnie zaczęło wyrzucać kontrolkę od kontroli trakcji, kilka wizyt u mechanika, sprawdził korekcje, stwierdził ze 3 pompowtrysk ma korekcje na + ale być może wystarczy regulacja, wyregulował, nie pomogło, kilka kolejnych podpięć pod komputer i nic, znudziło mi się jeżdżenie, kupiłem swój kabelek, i wyszło ze bipy na 4 cylindrze na wolnych obrotach utrzymują się + 60-70 gdzie norma to +/-30, pod dodaniu obrotów bipy wskakiwały na 127, sprawdziłem kostki, dolegały dobrze, zapadła decyzja żęby wymienić 4 pompowtrysk, w moim silniku były 4 pompki o oznaczeniu 038 130 073 BA, szukałem używki, pan z serwisu diesla posiada dużo pompowtryskiwaczy z demontażu, sprawdził i okazało sie że tego z końcówka BA nie posiada ale według katalogu można zastosować AR, kupiłem nowe uszczelki, zamontowałem wyregulowałem, i niestety nic nie pomogło. bipy na wolnych obrotach wręcz wzrosły, logi poniżej, http://log.malonetuning.com/chart/229193#H8KLCAAzw4jCjVoCA03Ci0EOw4IgFETDr8Oyw5dDAsKKUcOPQlhgw7vCgyQVGsO4NcOVw5NXamJcw457b8KcwqPCoTxuKcKzworCtSxzI2jCjw7Cp1LDk8KbPxMUOXMNw4LDtDXDucOJVcKUFMK1wqrCsMKmw77CgMOtJsKMwqN6w70Qw5UUw6%2FCsl8aw4vCn3AaBgccYXHDhgVXGMKNwpMHwpnCvQ3Ci8KUNk9JemrCrMO3GzPDn8OHYcKiAAAA Teraz jak i na starym pompowtrysku po odpaleniu przez pierwsze 30sec jest wszystko ok, a później bipy rosną i silnik wpada w drgania, dodam że odkąd moje auto cierpi na te dolegliwości spalanie wzrosło o około litr. Może ktoś już wcześniej spotkał się z takimi objawami i będzie w stanie pomóc. Edytowane 21 Lutego 2018 przez Qiuzz
OskiUK Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 Sprawdź cała wiązkę do pompek i to okrągłe gniazdo w głowicy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi