Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pakiet dealerski - pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie :)

W tamtym roku wziąłem w leasing Seata Leona Cupre 290 DSG w salonie w Białymstoku. Nie załapałem się wtedy na pakiet dealerski ponieważ auto przekraczało 100 000 zł i nie miało autoalarmu. Więc zamiast 3700 zapłaciłem 4700 za AC/OC/NNW w PZU.
Co moim zdaniem i tak była spoko cena. W tym roku napisałem do nich wcześniej żeby mi wyliczyli doznałem szoku. Okazuję się, że w dalszym ciągu nie załapię się na pakiet dealerski bo auto teraz jest wartę 103 tys (o 3 tys za dużo) i w tym roku już jest liczone z moich zniżek a nie jak to było w ubiegłym roku ze znizek dealera. Wyliczyli mi uwaga: 13 tyś w PZU na rok :facepalm: 
Napisałem jeszcze zapytanie do dealera w Rzeszowie czy załapię się na pakiet dealerski u nich i czekam.
Jest jeszcze opcja założenia alarmu ale za bardzo już nie mam na to czasu. 
Co o tym myślicie? Może pytać u jakichś multiagentów, chociaż nie wydaję mi się żeby mieli lepszą ofertę niż dealserska. Z kolei 3 tys o jakie mi przekracza wartość progową to bardzo nie wiele i nie wierzę, że nie mogą tego jakoś inaczej przeliczyć :)

Edytowane przez norwlo

Opublikowano

Sprawdź wszystkie ubezpieczalnie sam, directy też. Chyyyba (nie mam 100% pewności) Warta ma limit ok. 120 tyś na "bez" alarmu i któryś z directów też, ale nie pamiętam teraz który.

Zawsze możesz kupić OC, wstawić do serwisu na montaż alarmu i po montażu dokupić AC. Oczywiście bez pakietu będzie drożej ale sumarycznie pewnie taniej.

Opublikowano
  • Autor

Dostałem też wyliczenie od właśnie warty i wyszło mniej niż w PZU ale dalej 11 tys.  

10 godzin temu, soolek napisał:

Zawsze możesz kupić OC, wstawić do serwisu na montaż alarmu i po montażu dokupić AC.

No to by było spoko ale niestety w przypadku leasingu bank na coś takiego raczej nie pozwoli, żeby auto było nawet chwilę bez AC. Jest to jakiś pomysł bo instalując alarm za ok 1200 zło w ASO załapał bym się na pakiet dealerski. 
Tylko jedynym problemem jest to że zostało mi nie wiele czasu do końca polisy.

Dzisiaj jeszcze kontaktowałem się z innym salonem i wysłali zapytanie czy mój samochód może zostać objęty takim pakietem mimo, że nie ma alarmu ale jeszcze nie mam odpowiedzi. 

Opublikowano

Ale jest jakaś kara w umowie leasingu za brak AC przez dni ileś ...  Jeśli nie, to nawet ostatniego dnia AC wstawiasz do ASO na montaż alarmu. Ostatniego dnia montażu zawierasz umowę na AC i odbierasz auto z ASO, czyli w pełni sprawne, w pełni poprawne "formalnie". W razie szkody, może zajść potrzeba udowodnienia ciągłości ubezpieczenia albo tego, że auto było w dobrych rękach (ASO), ale to już jest zabawa z paragarafami/kruczkami danego banku/leasingodawcy/ubezpieczyciela - musisz sprawdzić.

Opublikowano

Leasing nie pozwoli Ci na brak polisy Auto Casco . 

Na chwile obecną jesteś tylko użytkownikiem auta , a leasing jest właścicielem pojazdu i będzie dbał o swój majątek, Dodatkowo jeżeli w wymaganym okresie nie przedstawisz polisy OC/AC Leasingowi to on narzuci Ci swoją ofertę . 

Co co zabezpieczeń kwota 103 000 zł jest już do przejścia z jednym zabezpieczeniem .Ktoś Cie kolega chciał za wszelką cenę ubezpieczyć .Poniżej zapis z OWU jednego z Towarzystw 

Warunkiem przyjęcia  odpowiedzialności za szkody powstałe na skutek kradzieży Pojazdu jest przedsięwzięcie przez Ubezpieczonego, Użytkownika lub Osób uprawnionych do korzystania z Pojazdu właściwych środków w celu zabezpieczenia dokumentów Pojazdu, kluczy, sterowników lub kart kodowych oraz zabezpieczenie Pojazdu i wyposażenia według następujących zasad:

1) w odniesieniu do samochodów osobowych o wartości do 300 000 zł (włącznie) oraz pojazdów mechanicznych pozostałych rodzajów (bez względu na ich wartość) – wyposażenie Pojazdu w zamontowaną fabrycznie elektroniczną blokadę uruchomienia silnika (immobiliser),

2) w odniesieniu do samochodów osobowych o wartości powyżej 300 000 zł – wyposażenie Pojazdu w zamontowaną fabrycznie elektroniczną blokadę uruchomienia silnika (immobiliser) oraz w drugie niezależnie działające zabezpieczenie przeciwkradzieżowe posiadające homologację na użytkowanie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej .

Pozdrawiam