Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sony DSX - nie grają tylne głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Postanowiłem założyć temat odnośnie montażu radyjka Sony DSX A210ui.  Jeżeli uda się okiełznać temat, można zrobić z tego tematu dobre fotostory dla potomnych.

Piszę ponieważ  przeszukałem nasze forum, odległe zakamarki gógli a nawet YouTube z poradnikami w różnych językach. Dzięki temu rozeznałem się w temacie ale konkretów co do mojego problemu nie znalazłem. Liczę że postaracie się mi pomóc, a ja po kolei postaram się skleić wszystkie informacje w jedną całość, zmontować do kupy i przedstawić na zdjęciach.

A więc po kolei.

Problem dotyczy podłączenia przewodów do nieoryginalnego radia tak, by działały wszystkie oryginalne głośniki z subwooferem.

Kupiłem ostatnio nowe radio:

70MVGVZ.jpgN1jTLum.jpg

W komplecie dostałem adapter ISO:

ob8fWwO.jpg

Podłączyłem wszystko (oprócz anteny, jeszcze nie kupiłem adaptera :facepalm:)  czarna kostka zasilająca, brązowa sygnałowa.

uuAhZx6.jpgV5KvtYl.jpg3j2N4kJ.jpg

Muzyka gra :thumbup1: tylko że jedynie przez przednie cztery głośniki...

Tak więc zaczęły się poszukiwania problemu. Problem widzę znany - przy nieoryginalnych radiach tył i subwoofer nie gra.

Znalazłem na internecie https://www.natcar.pl/mobile/pl/p/Nie-dzialaja-tylne-glosniki-i-subwoofer-Modul-do-Audi-A2-A3-A4-A6-A8-TT-BOSE/416 taki adapter

ae33eef089b9fc0bedd05adedfde8e30.jpg

Problem w tym że u mnie w aucie brakuje kostek mini iso

Przeszukałem dokładnie wnękę, znalazłem jedynie czerwoną kostkę z podłączonymi do niej dwoma przewodami:

W2Iej0e.jpgtsU5x92.jpgRjl0m9U.jpg

Teraz pytanie - do czego służy ta kostka? I dlaczego nie ma u mnie mini iso :question: Może przewody od tylnych głośników są wpięte w brązową kość?

I co to za niepodpięte przewody? Może warto je podłączyć?

IRTgg0h.jpg

W radiu nie ma miejsca na podłączenie mini iso, w adapterze który dostałem z radiem też miejsca nie ma, a i samego mini iso w samochodzie nie ma.

Są za to żeńskie wtyki na dwa przewody RCA - "czincze".  Może do tego muszę kupić jakiś adapter? Kupię czincze które później podłączę do kostki? Tylko jakiej i gdzie?

Dodatkowo w radiu jest jeszcze wtyczka niebieska podpisana "Sub rear audio out" widoczne na tym zdjęciu - https://i.imgur.com/uuAhZx6.jpg

Muszę jeszcze wspomnieć o tym że radio Sony DSX A210ui posiada " wbudowany wzmacniacz o mocy 4 × 55 W (maks. przy 4 omach) / 4 × 20 W (RMS przy 4 omach) zapewnia dźwięk o niezwykle wysokiej głośności. " oraz możliwość rozbudowy audio o dodatkowy subwoofer itd.itp. stąd pomyślałem że gniazda na czincze są właśnie do tego.:think2:

A może niepotrzebnie kombinuję i wystarczy zakupić ten adapter? Tylko jak go potem podłączyć jak nie mam mini iso,  i co w tym adapterze takiego się znajduje, czego sam nie mogę przepiąć/podpiąć w kostkach które posiadam?

Proszę Was drodzy użytkownicy o pomoc w rozwiązaniu problemu. Sam również będę poszukiwał odpowiedzi i w razie jakiś rozwiązań rozwinę temat :thumbup:

Pozdrawiam

Edytowane przez KonradD555
Poprawa linków

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam i jak pan rozwiązał ten problem bo aktualnie mam ten sam problem.