Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Polska mapa do navi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy istnieja jakies mapy polski do nawigacji fabrycznej (takiej co sie wyswietla na fisie). Nadmieniam ze chodzi o model b5 z 2000r. z radiem symphony.

Inne pytanie to czy plyte z mapami wklada sie do radia symphony w celu np. zaktualizowania map?

Pozdr.

Opublikowano

Witam.

Czy istnieja jakies mapy polski do nawigacji fabrycznej (takiej co sie wyswietla na fisie). Nadmieniam ze chodzi o model b5 z 2000r. z radiem symphony.

Inne pytanie to czy plyte z mapami wklada sie do radia symphony w celu np. zaktualizowania map?

Pozdr.

nie ma takiej mapy :hi:

Opublikowano

a to nie jest DX ??

Opublikowano

a to nie jest DX ??

watpie..zapewne BNS2 LUB3 :wink4:

Opublikowano

Tzn ze chcesz strzalki po Polsku..? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

blysnales, nie ma co...

Opublikowano

Witam.

blysnales, nie ma co...

błysnałes, nie ma co... :polew:

Opublikowano
  • Autor

Witam.

blysnales, nie ma co...

błysnałes, nie ma co... :polew:

moze nie jestem tak madry jak ty i nie jest to dla mnie oczywiste - nie wiem wiec pytam tutaj z nadzieja ze dostane mądrą odpowiedz. mam plyte z mapa niemiec, mam navi i zastanawiam sie jak zaktualizowac mapy ktore juz w niej sa - moze wkladajac plyte do radia, a moze przez vaga?

uwaga o 'polskich strzalkach' byla na poziomie zenujacym (w przeciwienstwie do pytania) - stad tez taki moj komentarz.

Opublikowano

Wystarczy troszke pomysleć lub poszukać na forum.

Czy Twoje radio to jednoczesnie navigacja ?

Troszke wysiłku i znajdziesz odpowiedź.

Jeżeli masz navigację to przynajmniej napisz jaką.

Czytnika navi powinieneś szukać w bagażniku a mapy się nie aktualizuje tylko wymienia

Nie musisz sie unosić, Kolega zażartował i tyle. Przyznaj jednak, że pytanie o aktualizacje map w Twojej navi za pomocą radia CD to poziom żłobka

Gdybyś poczytał forum zanim zadasz pytanie to nigdy by do tego pytania nie doszło

Opublikowano

jacek , coroczna nowa mapa to aktualizacja starej więc nie czepiaj się słówek :wink4:

Kolego , napisz jakie masz radio.

Ja np. mam RNS-E i jak jest nowa (zaktualizowana) mapa to wkładam ją do czytnika i wgrywa się nowy soft poza tym mapa musi cały czas byc w napędzie Navigacji. Nie da się jej wgrać , tak jak np. w palmtopach :wink4:

Na 100% Vagiem się nic nie robi :rolleyes:

Mam nadzieję że pomogłem , masz jeszcze jakieś pytania to pisz

[br]Dopisany: 08 Luty 2009, 16:53_________________________________________________ps. każdy na początku zadaje pytania... aby wiedział co szukać musi najpierw wiedzieć co wpisać do szukajki... więcej tolerancji , to nie temat gdzie po raz 1949853 ktoś pyta jaki olej do TDI ...

Opublikowano

jacek , coroczna nowa mapa to aktualizacja starej więc nie czepiaj się słówek :wink4:

Oczywiście, ale robi to wydawca mapy a nie użytkownik. Aktualizacja polega na zakupie pełnowartosciowej mapy a nie aktualizacji

Opublikowano

Oczywiście, ale robi to wydawca mapy a nie użytkownik. Aktualizacja polega na zakupie pełnowartosciowej mapy a nie aktualizacji

znowu się czepiasz o slówka ...

jak zwał tak zwał , efekt końcowy taki sam :)

Kolego jakie masz radio?

Opublikowano

ps. każdy na początku zadaje pytania... aby wiedział co szukać musi najpierw wiedzieć co wpisać do szukajki... więcej tolerancji , to nie temat gdzie po raz 1949853 ktoś pyta jaki olej do TDI ...

Tu się z Tobą zgadzam. Mam jednak małą uwagę. Zadający pytanie powinien wykazać się też własną inwencją oraz minimalną iloscią POKORY a nie obruszać się za mały żarcik.

Jeżeli zadaje takie pytanie to ma pełną świadomość własnej, zerowej wiedzy w danym temacie i nie powinien sie dziwić, a tym bardziej unosić, że pytanie to wywołuje pewne usmiechy u innych.

Moja reakcja nie była wywołana pytaniem (przyznam jednak, że sie usmiechnąłem) a zachowaniem pytajacego

Przepraszam za OT[br]Dopisany: 08 Luty 2009, 17:10_________________________________________________[quote name=pioteres

]

Nadmieniam ze chodzi o model b5 z 2000r. z radiem symphony.

Opublikowano

Jacek , a widzisz różnice w chęci pomocy a robienia z kogoś idioty?

Gdzie jest sens i logika aby zapytać czy strzałki są po polsku?...

Tak wygląda chęć pomocy

Witam.

Pozdr.

nie ma takiej mapy :hi:

a to nie jest DX ??

a to nie jest DX ??

watpie..zapewne BNS2 LUB3 :wink4:

Kolego , napisz jakie masz radio.

Ja np. mam RNS-E i jak jest nowa (zaktualizowana) mapa to wkładam ją do czytnika i wgrywa się nowy soft poza tym mapa musi cały czas byc w napędzie Navigacji. Nie da się jej wgrać , tak jak np. w palmtopach :wink4:

Na 100% Vagiem się nic nie robi :rolleyes:

Mam nadzieję że pomogłem , masz jeszcze jakieś pytania to pisz

[br]Dopisany: 08 Luty 2009, 16:53_________________________________________________ps. każdy na początku zadaje pytania... aby wiedział co szukać musi najpierw wiedzieć co wpisać do szukajki... więcej tolerancji , to nie temat gdzie po raz 1949853 ktoś pyta jaki olej do TDI ...

A tak wygląda chęć zrobienia z kogoś idioty...

moze nie jestem tak madry jak ty i nie jest to dla mnie oczywiste - nie wiem wiec pytam tutaj z nadzieja ze dostane mądrą odpowiedz. mam plyte z mapa niemiec, mam navi i zastanawiam sie jak zaktualizowac mapy ktore juz w niej sa - moze wkladajac plyte do radia, a moze przez vaga?

uwaga o 'polskich strzalkach' byla na poziomie zenujacym (w przeciwienstwie do pytania) - stad tez taki moj komentarz.

w pełni zgadzam się z Kolegą , przyznaje się że się nie zna więc pyta grzecznie , zresztą jaką otrzymał odpowiedz to tak samo odpowiedział i twierdzenie że ktoś jest dłużej na forum to może więcej jest w moim przekonaniu totalną bzdurą. Tyle

EOT

Opublikowano

Zaraz dostaniemy baty od modów.

Jacek , a widzisz różnice w chęci pomocy a robienia z kogoś idioty?

Gdzie jest sens i logika aby zapytać czy strzałki są po polsku?...

Oczywiście, że tak.

Jednak mały żart to nie robienie z kogoś idioty. Dowcip z gatunku przeczytaj i zapomnij.

Tyle w tym temacie

i twierdzenie że ktoś jest dłużej na forum to może więcej jest w moim przekonaniu totalną bzdurą.

Kto tak stwierdził ?

Z mojej strony EOT.

Trzeniu jeżeli masz ochotę to możemy pogadać na PW, myślę jednak, że sprawa do zapomnienia.

JEŻELI KOGOŚ URAZIŁEM SWOIMI PRZEMYŚLENIAMI TO PUBLICZNIE PRZEPRASZAM

Opublikowano
  • Autor

Konczac polemike na temat 'robienia z kogos idioty' powiem tyle ze na nikogo sie nie obrazilem - poziom wypowiedzi swiadczy o naszej kulturze.

Wracajac jednak do pytania - gdzie wlozyc plyte z mapa, zwazywszy na fakty: jest to tzw. mala navi w modelu b5 z 2000r. Jesli chodzi o radio to jest to model Symphony.

Niestety nie wiem czy jest to nawigacja DX czy non-DX - nie znam sie na tym.

Jacekm zasugerowal ze czytnika powinienem szukac w bagazniku - czy to pewna informacja? jesli tak to z ktorej strony? (auto to avant).

Jak przeprowadzic wymiane mapy? Beda jakies komunikaty na fis-ie? jakas procedura jest do tego?

Pozdrawiam

Opublikowano

Z tego co wyczytałem na forum nie dostaniesz do niej mapy PL.

Wihajster napisał Ci że nie ma takiej płyty

Czytnik najprawdopodobniej jest w boczku bagażnika po lewej stronie

Procedura wymiany płyty taka sama jak w zwykłym radiu CD. Eject i wkladasz nową. Ewentualnie bywaja przypadki (nie wiem czy tak jest w Twojej navi), że funkcja wyjecia płyty jest zablokowana i trzeba odblokować VAG-iem.

Musisz, niestety potwierdzać moje info, gdyż nie miałem takiej navi i wypowiedź opieram na tym co zapamietałem czytając to forum

Poczekaj na wypowiedź innych albo najzwyczajniej sprawdź to co napisałem w swoim autku.

Mozesz też napisać PW do ALVARO. On jest specem od navi na tym forum (nie tylko zresztą On )