Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z ustawieniem samopoziomowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po wielu trudach i mękach podłączyłem w końcu samopoziomowanie do mojej B7ki. Jednak niestety pojawił się problem przy próbie "nauczenia" modułu bazowego położenia.

Przy próbie zrobienia "basic  settings" mam takie coś jak w załączonym screenie.

W blokach pomiarowych doszedłem do tego, że zarówno czujnik przedni jak i tylni nie mieszczą się w normach wartości.

Dla przedniego jest to zakres 12,5%-50% (u mnie 10,2%)

Dla tylnego zakres 50%-87,5% ( u mnie 48,6%)

Wartości te nie odbiegają na tyle, że można by sądzić że czujniki są obrócone o 180stopni, a chyba minimalnie źle przymocowane, dobrze myślę ?

I kolejne pytanie: czy oszukując czujniki powiedzmy unosząc lekko samochód i wtedy przyuczenie wartości da to wymierny efekt ? Czy wtedy adaptacja będzie nieprawidłowa.

Zrzut ekranu (1).png

Zrzut ekranu (3).png

Opublikowano

Witam, po wielu trudach i mękach podłączyłem w końcu samopoziomowanie do mojej B7ki. Jednak niestety pojawił się problem przy próbie "nauczenia" modułu bazowego położenia.
Przy próbie zrobienia "basic  settings" mam takie coś jak w załączonym screenie.
W blokach pomiarowych doszedłem do tego, że zarówno czujnik przedni jak i tylni nie mieszczą się w normach wartości.
Wartości te nie odbiegają na tyle, że można by sądzić że czujniki są obrócone o 180stopni, a chyba minimalnie źle przymocowane, dobrze myślę ?
I kolejne pytanie: czy oszukując czujniki powiedzmy unosząc lekko samochód i wtedy przyuczenie wartości da to wymierny efekt ? Czy wtedy adaptacja będzie nieprawidłowa.

Zobacz sobie 2 kanał jaka jest rozbieżność między czujnikami. Swoją drogą wartości powinny być w "V" chyba że w B7 są % ale wydaje mi się, że zbyt duża różnica jest między czujnikami.

Wysłane z Huawei mate 10 pro

Opublikowano
  • Autor

Rozbieżność akurat jest bliska prawidłowej, tak jak napisałem

Zakresy wzięte wprost z VCDSa

Opublikowano

Sprawdź błędy i kodowanie bo nie podobają mi się te procenty powinno pokazywać napięcie danego czujnik w gr 002 oraz wartość % położenia samochodu.

Opublikowano
  • Autor
Sprawdź błędy i kodowanie bo nie podobają mi się te procenty powinno pokazywać napięcie danego czujnik w gr 002 oraz wartość % położenia samochodu.

Kodowanie ustawiłem z 6 na przedostatniej pozycji, błędy jedyne jakie są to brak przyuczenia ustawienia wartości ale problem okazał się chyba trywialny bo pojechałem z komputerem szukając miejsca płaskiego gdzie czujniki będą w zakresie odpowiednim i bez problemu ustawiłem, kto by pomyślał ze żyje na tak nierównym terenie [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk