Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak kierunkowskazów na klapie bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sprawdzonych poradach masz wszystkie schematy instalacji pod elektryczną klapę posprawdzaj wszystko po kolei czy wszystko się zgadza:) Jeżeli wszystko będzie ok to tylko kodowanie i musi śmigać :) Bym ci podesłał wszystkie kodowania mojego sterownika ale nie stety mam zupełnie inny niż ty.

Opublikowano
  • Autor

Arti_P tak zamierzam zrobić :) mam też schemat instalacji, którą dostałem przy kupnie całej wiązki :) Jedną wiązkę mam jakby co do sprzedania :) Ale czekam na pogodę, która ma być juz w ten weekend :)

Sądzę że z kodowaniem dałem ciała. Nie z bardzo rozumiem kwestii 

bit 5 zmiana z 0 na 1 opisane w poście.  Nie wiem jak mam to zrobić. Drugie zdjęcie przedstawia moje kodowanie. 

Screenshot_2018-04-01-15-05-31.png

20180401_145231.jpg

Opublikowano
  • Autor
W dniu 31.3.2018 o 20:48, bin85 napisał:

Zanim wejdzieszs w adaptacja musisz kliknąć seciurity acces i wpisać kod, vcds powinien go podpowiedzieć, ale chyba jest 16017 zatwierdzasz i dopiero teraz wchodzisz w adaptacje

Bin85 ??????? Wiesz co to znaczy ?  Udało się !!!! Dzisiaj na spokojnie usiadłem bez ciśnienia że mam urodziny :) Wpisałem przede wszystkim drugi kod nie pierwszy. Nagrałem filmik z wartościami od 0-255  ☺ Przepisałem wciskając Test end Save i bangla wszystko tak jak trzeba :) Serdeczne dzięki kolego :)tak myślę zatrzymać sobie ten filmik i przede wszystkim nie sprzedawać modułu :P

W dniu 31.3.2018 o 20:48, bin85 napisał:

Zanim wejdzieszs w adaptacja musisz kliknąć seciurity acces i wpisać kod, vcds powinien go podpowiedzieć, ale chyba jest 16017 zatwierdzasz i dopiero teraz wchodzisz w adaptacje

Opublikowano

no i gitara :banan:

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, bin85 napisał:

no i gitara :banan:

Radość trwała do tego momentu. 

Posadziłem teścia za kierownicą, bo chciałem sprawdzić czy mam wszystkie światła :P I po naciśnięciu pedału hamulca znowu usłyszałem biiiiip i kokunikat .brak żarówki i o to błędy. Sprawdziłem znowu wszytkie wartości, oczywiście się zgadzają tylko w kanale 65 i 95 nie mogę wpisać liczb. 

Co teraz ?

20180402_174624.jpg

20180402_174609.jpg

Opublikowano
  • Autor

Zapewne chodzi o światło stopu na klapie. Jakiś pomysł drugie zdjęcie przedstawia moment po naciśnięciu pedału hamulca

20180402_175440.jpg

20180402_175444.jpg

Opublikowano
  • Autor

W błędach, które wyżej wstawiłem są liczby takie jak 3545 i 3544 . Przejrzałem kanały z filmiku i te wartości przypisane są do kanału 235-3545 i kanał 234-3544 . Czy to można powiązać ze sobą  taki sposób ?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, kamilch-1984 napisał:

W błędach, które wyżej wstawiłem są liczby takie jak 3545 i 3544 . Przejrzałem kanały z filmiku i te wartości przypisane są do kanału 235-3545 i kanał 234-3544 . Czy to można powiązać ze sobą  taki sposób ?

Jest mi ktoś wstanie podać wartości ze swojej audiczki z kanału 234 i 235? Spróbuję zmienić i zobaczymy co z tego wyniknie.

Opublikowano

Zobaczę jutro jakie mam wartości u siebie

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, bin85 napisał:

Zobaczę jutro jakie mam wartości u siebie

Dzięki kolego. Mam jeszcze dzisiejszy wolny dzień więc jeszcze przy niej po grzebie :)  

Opublikowano

Sprawdziłem mam te same wartości co u Ciebie

Opublikowano
  • Autor
30 minut temu, bin85 napisał:

Sprawdziłem mam te same wartości co u Ciebie

Kurcze to ja już nie mam pomysłu na to.  Dzięki za poświęcony czas. A może masz jakiś pomysł jeszcze ? 

Opublikowano

A na pewno wszystkie kanały przepisałeś ze starego modułu? bo tak to nic innego mi nie przychodzi do głowy

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, bin85 napisał:

A na pewno wszystkie kanały przepisałeś ze starego modułu? bo tak to nic innego mi nie przychodzi do głowy

Wszystkie na 100% sprawdzałem to jeszcze wczoraj drugi raz. Nie wiem czy może to być problemem ale dwóch kanałów przepisać nie mogłem 65 i 95... na starym module były tam wartości:

-kanał 65,wartość 63,

-kanał 95, wartość 3

Myślisz że to jest tym powodem ?

Opublikowano

Ciężko powiedzieć bo nigdzie nie mogłem doszukać się informacji od czego dokładnie odpowiedzialny jest dany kanał, znalazłem tylko coś takiego

http://forums.ross-tech.com/showthread.php?8146-A4-B8-LED-Rear-Lights-Coding

Opublikowano
  • Autor

Witam. Przejrzałem link, który mi wysłałeś i nie wiem szczerze co mogłoby zrobić korzystać z tych porad.  Jedynie tylko zmieniać wartości w kanałach.  Po za tym tak koleś ma jeszcze problem ze zbyt szybkim miganiem kierunkowskazów na desce rozdzielczej. 

Ja już wymiękam. . Sprawdziłem nawet bezpieczniki a błędu dalej nie rozumiem i nie wiem skąd się wziął.  Dołujące jest te powiadomienie z tym piszczącym sygnałem co każdy rozruch samochodu  :/

Opublikowano
  • Autor

Dobra... czy może ktoś mi powiedzieć jaka wtyka odpowiada za tylne światła? Najlepiej z opisem.

Chodzi o to ze dzisiaj kończyłem montaż elektrycznej klapy bagażnika. Sprawdzałem podłączenie przewodów... Po zakończeniu robót okazało się ze już tylko jeden błąd lewego światła został?

Edytowane przez kamilch-1984

Opublikowano
  • Autor

Bin85 co sądzisz o tym wpisie? Znalazłem u nas na forum. Jest tu coś wspominane o wyłączeniu błędu żarówki . Tylko nie wiem o co tu chodzi. Może Ty coś rozkminisz. 

10. Dim LED miga na sygnał skrętu dla amerykańskich samochodów

Zamiast pełnego mrugnięcia, jest inny mod, który jest dostępny w Europie. Zamiast migania jest przyciemniona dioda LED.

Począwszy od ustawień fabrycznych:

Central Electronics 09

Kodowanie 07

Pomocnik Long Code

Bajt 02 - Sprawdź bit 6 (znacznik boczny jako DRL)

Jeśli już wyeliminowałeś migotanie, musisz przejść do Byte 03 i cofnąć modyfikację.

Wyłącz komunikat o błędzie żarówki z zainstalowanymi diodami LED

11. Wyłącz "Światła są włączone" Ostrzeżenie

[09 - Cent. Wybierz.] [Kodowanie - 07] -> Pomocnik długiego kodowania -> Bajt 5

Bit 3 - Ustaw na 0, aby wyłączyć ostrzeżenie "światła są włączone" po otwarciu drzwi.

12. Wyłącz komunikaty ostrzegawcze NAV i telefon podczas wprowadzania danych z prędkością

Opublikowano

Chyba to coś z przyciemnianiem przednich ledów,  ale znalazłem coś takiego,

Opublikowano
  • Autor

W sumie też rozwiązanie ale chyba w ostateczności :) Jakiś powód musi być . Znalazłem magika, który mówi że się podejmie tego za 200 zł.l :P Żeby czasami nie naprawił by mi tego tym sposobem :P