Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z tylnym spryskiwaczem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i proszę o poradę.Mainowicie nie leci mi płyn na tylną szybę,pomka działa a płyn nie leci.Nie mogłem się doszukać jak dokładnie idzie wężyk od zbiorniczka do wycieraczki.Nie zauważyłem również aby obok kierowcy na podłodze było mokro ale mam wrażenie,że mam plamy na posufitce z lewej i prawej strony nad tylnym siedzeniem.Proszę o poradę gdzie i jak sprawdzić gdzie może być problem

Opublikowano

Witam wszystkich i proszę o poradę.Mainowicie nie leci mi płyn na tylną szybę,pomka działa a płyn nie leci.Nie mogłem się doszukać jak dokładnie idzie wężyk od zbiorniczka do wycieraczki.Nie zauważyłem również aby obok kierowcy na podłodze było mokro ale mam wrażenie,że mam plamy na posufitce z lewej i prawej strony nad tylnym siedzeniem.Proszę o poradę gdzie i jak sprawdzić gdzie może być problem

Witam.Miałem taki problem.U mnie lało na wzmacniacz z tyłu czyli w bagażniku po prawej stronie w schowku oraz w okolicy oświetlenia bagażnika.Byłem w serwisie z innym problemem i przy okazji mi zrobili koszt ok 200 zł.Próbowałem sam to zrobić ale po rozebraniu tapicerki tylnej klapy stwierdziłem że problem tkwi gdzieś w podsufitce i dałem sobie spokój.Pozdrawiam.

Opublikowano

Wydaje mi się że już było na ten temat na forum i było do dokładnie opisane i wyjaśnione

Opublikowano
  • Autor

Owszem było ale nikt nie napisał dokładnie jak jest poprowadzona rurka od zbiorniczka do spryskiwacza i gdzie są łączenia

Opublikowano

u mnie również silniczek pracuje, ale nie pryska płynem, nie zauważyłem również żadnych wycieków. Czy możliwe, że to tylko dysza jest zapchana? wygląda na dosyć wyniszczoną warunkami atmosferycznymi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja rozwiązałem ten problem sam. U mnie rurka idzie od nog kierwocy progiem do tyłu, potem pod tylnym siedzeniem przechodzi na prawą stronę i do bagażnika. Ja nalałem goracej wody do zbiornika i szukałem na węzyku gdzie jest cieply i oto tym sposobem znalazłem usterkę. W dwóch miejschach było rożłączone na złączeniach, u kierowcy w nogach i w bagażniku w schowku po prawej stronie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem też ten problem okazało się, że wężyk był rozłączony pod osłoną z lewej strony tuż obok moich nóg na dodatek w momencie kiedy próbowałem uruchomić tylny spryskiwacz płyn zalewał zwoje kabli i złączek idących do bezpieczników podejrzewam że to wykończyło mi akumulator

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

w końcu nastały ciepłe dni i zabrałem się dzisiaj do pracy ze spryskiwaczem z którego wcześniej nie mogłem wycisnąć nawet kropli płynu do szyb. Zacząłem od sprawdzenia dyszy z wycieraczki i to był strzał w 10!! Po jej wyjęciu płyn ciśnie jak z sikawki wielkanocnej! niestety nie mogę przepchać dyszy próbowałem szpliką, cienkim drucikiem, wd 40, a na noc zatopiłem ją w coca coli :) ktoś zna jeszcze jakiś sposób jak sobie z tym poradzić? ewentualnie namiary gdzie ją mogę kupić?