maxxiuu Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Witam Czy aby zaadaptować przepustnice wystarczy na 10 min odłączyć akumulator i następnie go podłączyć, walczyć zapłon, odczekać 5 min i uruchomić auto ? Chciałem do spróbować w związku z lekkim pojedynczym szarpnięciem przy ostrzejszym przyspieszaniu samochód czasem szarpnie leciutko przy ostrzejszym i gwałtowniejszym przyspieszeniu co czuć na plecach. Zrobiłem tym autem dopiero kilkaset kilometrów, od początku tego nie było. Może to wina lipnego paliwa ?? Oto zestawienie prac jakie były przy tym aucie wykonane/wymieniane (7 dni temu) -Olej 5W30 - filtry oleju i powietrza - 4 x świece zapłonowe - napinacz paska wielerowkowego - napinacz łańcucha rozrządu - uszczelniacz wału od strony chłodnic - nowe śruby do głowicy - głowica po planowaniu i oczyszczeniu - nowa uszczelka głowicy - nowa uszczelka pod Vacu pompę - uszczelnienie chłodzenia turbiny - płyn chłodniczy - płyn wspomagania - uszczelki pod kolektor wydechowy - przegląd klimatyzacji (dobicie czynnika do pełna )
TmZ Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Podpinam się pod temat. Komputer wypluł Ci jakieś błędy związane z przepustnicą? Mam podobne objawy (ale nie występują cały czas) i nie mam żadnych błędów. Jakiś pomysł jak wstępnie zdiagnozować przepustnicę?
maxxiuu Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Przeprowadziłem dzisiaj ta adaptacje tą metodą, którą opisałem powyżej. Chyba pomogło także jestem zadowolony a temat można uznać za zakończony
kris_91 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Mam podobny problem w 1.8 TFSI. Też szarpie przy gwałtownym przyspieszaniu. Co wiecej szarpie dopiero przy głebszym wcisnięciu gazu. Przy popuszczeniu gazu też szarpnie tak jakby silnik chwilowo dostał wiecej mocy. @maxxiuu problem wrócił?
Rekomendowane odpowiedzi