Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] [ALL B7] System BOSE 13 głośników z a6 2007 do a4 2006.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy orientuje sie ktos co bedzie potrzebne do przebudowy standardowegosystemu audio 10 głosników + concert II w a4 b7 avant na system BOSE z Audi a6 c6 ? Chodzi mi glownie o dodatkowe kable i zmiane wtyczek oraz o to czy na tym radiu da sie to odpalic ?

Z gory dzieki za info :hi:

Opublikowano

jesli dobrze rozumiem chcesz zamontowac system z a6 do a4 ? wiekszosc niebedzie pasowała, ponadto a6 ma inna akustyke i w a4 mozebyc gorzej niz masz teraz, inne obudowy i uchwyty glośnikow

Opublikowano
  • Autor

Ma byc jeszcze gorzej ?! Watpie. Po przsiadce z b6 sedna do b7 avant jestem lekko mowiac rozczarowany jakoscia dzwieku ! Byc moze ktos w poprzednim aucie zmienil glsosniki ze standardowych. Roznica jest kolosalna sluchajac tej samej plyty na tym samym radiu w prawie tym samym aucie.

Audio do wymiany na 100% , rozpatruje BOSE albo B&O z nowego a4/a5. Gdyby juz ktos zrobil cos takiego to czekam na wskazowki :hi:

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma się co bawić w takie kombinowanie, kup dobre radio Alpine, głośniki Dego lub z tej samej półki, zasil dobrymi wzmakami i sprzęt fabryczny się schowa co do dźwięku - koszta podobne a satysfakcja dużo większa no chyba, ze zależy Tobie na jakości fabrycznej a to raczej cieńko brzmi :)[br]Dopisany: 10 Luty 2009, 23:21_________________________________________________Dego lub TEC, właśnie sobie przypomniałem :)

Opublikowano
  • Autor

Jakosc fabryczna to mam teraz. Chyba nie uwazasz ze Bose i Bang & Olufsen "brzmi cienko" ?! No i usatysfakcjonowany bylbym wtedy gdyby mi sie udalo zamontowac cos takiego u siebie.

A nad czyms innym pomysle jak taka przerobka nie wypali.

Opublikowano

Bang to Bang a Bose to Bose, są projektowane do danego modelu i nie powinno się przekładać z większego do mniejszego, a co do sprzętu after market jest więcej możliwości adaptacji i dźwięk będzie przynajmniej tak dobry jak nie lepszy, ja mam w swoim aucie Alpinę 9855R na fabrycznych głośnikach i dźwięk jest bez porównania lepszy od Bose i RNS_E, pytaj na spotach Poznańskich :)

Opublikowano
  • Autor

Mimo wszystko chcialbym pozostac przy radiu fabrycznym. Bardziej pasuje mi wizualnie no i jest podpiete pod telefon i sterowanie w kierownicy (z zamiennikami roznie bywa). Jak juz pisalem wczesniej w b6 na Concert II radzilo sobie o niebo lepiej.

Opublikowano

s600 ja na nie ori Alpinie mam sterowanie z kiery i BT a ori Concert 2 to szajs co do dźwięku, chcieć to móc pytanie ile to kosztuje hihih :) ja mam teraz korekcję czasu, zwrotnicę, 7 parametryczny korektor, zmianę koloru podświetlenia, zdejmowany panel, pilota i wyjście na Sub i 2 wzmaki itd itd, tu masz linka:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_alpine_9855r_w_b7_w_koncu_udalo_sie_zainstalowac-t49474.0.html