Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6] silnik 2.5tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej na wstępie proszę się nie śmiać :) tak mam silnik 2.5tdi BFC i przy zamawianiu części mam dość słuchania "ojej ale silnik" tak ten silnik ale do rzeczy. Poszukuje schematy do tego silnika. Wymieniamy w nim walki, zawory w głowicach kapitalny remont silnika i teraz jest problem bo nie wiemy czy mamy wszystkie śrubki i części. I teraz pytanie czy ktoś posiada schemat silnika? I roznych podciśnien, rurek itp jak maja iść? Czasem mam już jej (mojej audi) dość bo ciagle coś obchodzi typu blaszka od silnika dorobienie 200zl ale później patrzę na nią i kocham ją ;). 

Opublikowano

0_0_0_851696871.jpg

Nie walcz z tym silnikiem.. to pieniądze ładowane w skarbonkę bez dna ? Powiesz tak, jak zrobisz wałki, a po miesiącu padnie Ci pompa wtryskowa, wtryski albo inna przepustnica. Może zamiast remontu poszukać czegoś świeżego? Mam BDH albo BDG po wymianie w serwisie na nowy silnik, wygląda i chodził jak nówka, a kosztuje ułamek tego co remont. Z tego co pamiętam w BFC masz jeszcze stary typ wałków, w BDG/BDH masz wałki nowe, proste, nie wycierające się.

Edytowane przez JawoR36

Opublikowano
  • Autor

Mam już głowice cała nowa znaczy dwie, walki tez wymienione, w głowicach zawory, wszystkie uszczelki tez tylko problem teraz jest w złożeniu go i sprawdzeniu czy są wszystkie części. Jedyne co to pompa i wtryski są jeszcze do wymiany. Bardziej chodzi o schematy jak złożyć bo wydaje nam się ze ktoś miły powyrzucał na złom niektóre części i ciagle coś nowego wychodzi :(. A przy przeprowadzce mieli nic nie ruszać.