Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[BRD] Czasem nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od jakiegoś czasu borykam się z problemem nieodpalania mojego :audi: . Wygląda na to, że dzieje się to w losowych momentach. Ogólnie objawia się to tym, że po włączeniu zapłonu nie zapala się kontrolka świec żarowych oraz nie uruchamia się pompa paliwa w baku, a po przekręceniu kluczyka słychać, że coś kręci, ale nie odpala. Po paru - parunastu - parudziesięciu odpaleniach zapłonu, zapala się kontrolka i auto odpala od razu. Myślałem, że to ECU,  ale zostało wysłane do specjalistów i jest OK. Nie jestem ekspertem, ani mechanikiem, ale mam wrażenie, że komputer nie podaje paliwa przy odpalaniu, wydaje mi się, że może być to wina pompy paliwa w baku lub vacum (tandemowej), co o tym myślicie? Ktoś zmagał się z podobnym problemem? 

VCDS nie pokazuje, żadnych błędów, korekty na wtryskach ok, świece wymienione.

EDIT: check engine też się nie pali, podczas kręcenia obrotomierz pokazuje zero obrotów caly czas. Dzisiaj umarł już całkiem. Czy po każdym włączeniu zapłonu powinna uruchomić się pompa paliwa w zbiorniku? Bo u mnie po przekręceniu kluczyka jest cisza (wcześniej chociaż coś "pstrykało")

Pozdrawiam

Edytowane przez drvv

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj wpadłem z vcds'em do auta, i wygląda na to, że nie łączy się z ECU. Z racji, że ECU był ostatnio sprawdzany myślałem, że może coś z immo, ale nie ma problemu z łącznością z nim. Panowie macie jakieś propozycje co to może być?

EDIT: Problem rozwiązany. Winny był przekaźnik 614 z tego co pamiętam od pompy paliwa, nowy zakupiony w ASO za 53 zł (614 ponoć już nie produkują zamiennik to 644)

Edytowane przez drvv