Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regulacj drzwi przód A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W większości przypadków radzę sobie sam korzystając z wiedzy udostępnionej przez użytkowników forum, ale potrzebuję pomocy.

Nie jestem w stanie wyregulować drzwi w moim sedanie a4 b5...Objawy: ŚWIST powietrza przy prędkościach 100 i wzwyż, SKRZYPIENIE uszczelek gumowych na nierównościach oraz problem z ZAMYKANIEM drzwi... Da się zamknąć ale trzeba pier...ąć żeby zaskoczyły. Regulowałem już rygle drzwi naście razy i nie mogę dojść do ładu z tym, raz lepiej po jakimś czasie znowu gorzej. Zawiasy drzwi są OK, nie opadają, natomiast drzwi były zdejmowane po wymianie poszycia z prawej i lewej strony z przodu (obicia, wgniecenia itp..). Dzisiaj zabrałem się w końcu za regulowanie ramek, wyregulowałem idealnie po 7-10 krotnym odkręcaniu śrub i dokręcaniu! po założeniu boczków ledwo się drzwi zamykały...ręce mi opadły, znowu regulacja i znowu porażka, nie wiem już ile razy zdejmowałem boczki i zakładałem ale można chyba liczyć w nastu jak nie dziesięciu próbach. Wydaje się to być czarną magią dla mnie zatem przechodząc do meritum: Czy ktoś z KRAKOWA lub niedalekich okolic (nie za bardzo mogę sobie pozwolić na wycieczki, mam małe dziecko pod opieką na co dzień) jest to w stanie dobrze zrobić? oczywiście za opłatą czy to w PLN czy w dobrym alkoholu??? nie chcę oddawać do blacharza bo stracę tydzień a drzwi pewnie po założeniu boczków będą znowu wymagały pier...ęcia. Wicki mi już opadły dlatego piszę do ludzi którzy to już robili i wiedzą czym kręcić żeby było dobrze. Z chęcią bym podpatrzył co i jak żeby się czegoś nauczyć. Proszę o pomoc jeżeli ktoś wie jak to zrobić i dysponuje najlepiej którymś wolnym weekendem. Dziękuję i pozdrawiam. Kuba . P.S. Przepraszam za elaborat ;)