Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto spala olej+obrotomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mały problem z moja perełką a konkretnie Audi a4 b5 1.9 tdi 115 km bierze olej. Auto bierze olej tzn spala olej bo pierońsko śmierdzi z rury olejem. Dodam że nie kłóci na siwo tylko śmierdzi, na siwo kopci dopiero gdy depne gwaltownie gazu wtedy to siwy z czarnym .Dodam że sprawdzałem już czy nie kapie olej  na tłumik nic z tych rzeczy . Na 3 tysiąca km wezmie 1l oleju . Z Z odczuc podczas jazdy auto z dziwniejszych rzeczy ma jeszcze taki dryg ze jadac 70 km/h na 4 biegu dodajac gazu auto jak by dusilo sie telepie cala buda delikatnie i po chwili przyspiesza normalnie .Nie wiem czy to ma jedno z drugim cos do rzeczy ale zauważyłem że podczas jazdy autem gdy odejmuje nogę z gazu i dodaje skazuwka nie opada na dół tylko bujnie się do góry i wtedy zacznie opadać, sprawdzałem poduszki itp wszystko jest ok. Ktoś ma jakiś pomysł? Dodam ze jestem likem w tych sprawach

Opublikowano

Pierwsza sprawa to turbo i odma. Zdejmij wąż od intecoolera na dole i zobacz ile w dolocie masz oleju. Jeśli będzie go sporo to jedna z tych rzeczy lub obie nie dają rady.

Edytowane przez tonawiary