Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Dmucha tylko górnymi kratkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam pytanie odnośnie sterowania nadmuchem powietrza w klimatroni ku z panelu przestało mi reagować powietrze wydostaje się tylko Górnymi wylotami,niema nadmuchu na przednom szybę i na nogi, po prostu tak jak by klapki nie reagowały, a propo tych klapek gdzie i jak się donich dostać.

Vito

Opublikowano

Użyj funkcji :szukaj: było tyle razy ze szkoda pisać kolejnego posta.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!!!

Mam pytanie odnośnie sterowania nadmuchem powietrza w klimatroni ku z panelu przestało mi reagować powietrze wydostaje się tylko Górnymi wylotami,niema nadmuchu na przednom szybę i na nogi, po prostu tak jak by klapki nie reagowały, a propo tych klapek gdzie i jak się donich dostać.

Vito

aby dostac sie do klapek musisz odkrecic schowek (na 5 srob) potem ukaza Ci sie silniczki niebieski to nawiew czerwony to temperatura tak jest w a4 po lifcie ale u Ciebie powinno byc podobnie... u mnie byl tez taki problem ze nawiew tylko kratkami i do tego dochodzilo jeszcze brak ogrzewania. u mnie wada byl panel klimatronika po wymianie wszytsko dziala jak nalezy... ale na Twoim miejscu na poczatku sprawdzilbym silniczek :wink4: ja tak robilem tylko pamietaj ze u Ciebie silniczek jest na 8V a po lifcie juz na 12V

Opublikowano

raczej na 7V chyba:)

dzisiaj przerabialem temat niedzialaly mi sliniczki wszytkie 4:(niestey nie obylo sie bez rozbierania kosnoli srodkowej (po metodzie prob i bledo w koncu sie udalo) po rozebraniu konsoli duzo latwiejszy byl dostep do silniczkow niebieskiegio sterujacego nawiewem na kratki ,nogi albo szybe i bialego od temperatury po zdemontowaniu sliniczkow w/w 2 silniczkow wzialem je na warsztat psiknalem komutaotry preparatem do czyszczenia stykow i smarem w spray zebatki i slimaczki od silniczkow.Efekt byl oszalamajacy tylko w przypadku jednego sliniczka od temperatury chodzi jak nowy ten od klapy centralnje (niebieski) dalje sie zacina chyba nadzsedl jego czas:))).Ale lepsze to niz zakup nowego:)))

ps

ostanio bylem u fachmana "wymiana 4 silniczkow z roczna gwarancja + roboczizna 2100zl"

wiec warto lepiej probowac reanimacji a jak to nie pomoze to rozgladac sie za uzywkami i jezdzic jakis czas z rozebrana konsola srodkowa tak jak ja :))

nie skladam jej jeszcze bo probuje sie dostac do silniczka od obiegu zamknietego i od klapy odmrazania moze jakas pomoc moze ktos juz rozbieral??

pozdrawiam:)))

ps

do czego sluzy silniczek od klapy odmrazania???