Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ślizgające sprzęgło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj w trasie pojawił się problem w takiej postaci iż na 4 i 5 biegu przy mocnym wciśnięciu gazu obroty gwałtownie rosną a auto nie przyspiesza, dopiero po chwili. Sprzęgło co prawda było nieco zużyte i wcześniej takich objawów nie było, ale ok 2 miesiące temu zrobiłem mapę na 180km i 390nm ze 143km i to chyba dobiło sprzęgło.... w kwestii doboru sprzęgła nie mam pojęcia i prosiłbym o sugestie jakie należałoby zamówić sprzęgło i czy jest w Łodzi ktoś godny polecenia aby je wymienić ?? Auto jest z 2011 roku z manualną skrzynią. Bardzo proszę o pomoc

Opublikowano

Kolego, ja polecałbym sprzęgło LUK,  bdb jakość, ale w tej kwestii raczej nie powiem nic nowego.... Przy okazji zapewne będzie weryfikowana dwumasa z którą różnie bywa szczególnie w dieslach, więc jakby były wątpliwości co do stanu to warto od razu to zrobić, ale to już "wyjdzie" przy demontażu. Cicho jest, nie oddzywa się kiedykolwiek (oczywiście mam na myśli dwumas)

A części dobierzesz praktycznie w każdym sensownym sklepie podając VIN (nawet tu na forum możesz zapytać i dostaniesz wiarygodne info.

Opublikowano
  • Autor
35 minut temu, AndrzejK. napisał:

Kolego, ja polecałbym sprzęgło LUK,  bdb jakość, ale w tej kwestii raczej nie powiem nic nowego.... Przy okazji zapewne będzie weryfikowana dwumasa z którą różnie bywa szczególnie w dieslach, więc jakby były wątpliwości co do stanu to warto od razu to zrobić, ale to już "wyjdzie" przy demontażu. Cicho jest, nie oddzywa się kiedykolwiek (oczywiście mam na myśli dwumas)

A części dobierzesz praktycznie w każdym sensownym sklepie podając VIN (nawet tu na forum możesz zapytać i dostaniesz wiarygodne info.

Wydaje mi się że dwumas nie daje objawów zużycia ale też znawcą nie jestem, pytanie kto by to rzetelnie w Łodzi zrobił .. ale dzięki za odpowiedź!

Opublikowano

Za odpowiedz nie musisz dziękować, trzeba sobie pomagać....

Co do rzetelności w Łodzi i nie tylko to bądz ostrożny, najlepiej wcześniej zasięgnąć informacji w tej kwestii choćby u kolegów z Twojego rejonu będących tu na forum.

Magików nastawionych tylko na wyczyszczenie portfela z rzetelnością i jakością nie mających nic wspólnego jest niestety od groma w naszym kraju, więc trzeba być czujnym....