Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zwykła czarnulka A4 B7 Avant 2.0 TDI BLB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i z racji tego że niedawno nabyłem swoje pierwsze Audi to postanowiłem wrzucić kilka fotek i się nimi z Wami podzielić, jeśli chodzi o wyposażenie to wydaje mi się całkiem bogate i można powiedzieć że ma prawie wszystko oprócz nawigacji i xenonu :)

Wiem że silniki 2.0 TDI nie mają dobrej opinii jak i skrzynia multitronic  ale priorytetem przy zakupie samochodu był właśnie automat, a ta konkretna sztuka trafiła mi się od znajomego więc nie miałem za dużego wyboru a że audiczka mi się strasznie spodobała ze względu na te koniakowe dość rzadkie skóry to wziąłem bez zastanowienia, auto ma oryginalny przebieg obecnie 251 000 więc myślę że z silnikiem nie powinno być problemów większych a skrzynia była robiona 3 lata temu w 2015 bo auto było sprowadzone z Francji z uszkodzoną skrzynią, kolejną wymianę oleju w skrzyni przeprowadzono przy 240 00 nie wiem co dokładnie było w skrzyni wymieniane ale naprawa kosztowała o koło 3 000 PLN. Auto miało być też bezwypadkowe ale po sprawdzeniu VIN okazało się że miała małą przygodę we Francji w 2009r. i z tego roku jest właśnie przednia szyba oryginalna z logo audi, reszta szyb to oryginalne z rocznika samochodu czyli 2005r. Ogólnie auto świetnie się prowadzi w zawieszeniu nie ma żadnych luzów a silnik jest bardzo dynamiczny ponieważ z tego co wiem ma małego chipa zrobionego, fabrycznie to była wersja 140 KM a obecnie nie wiem ile ma ale znajomy twierdzi że 160 a może i więcej, żeby dowiedzieć się ile konkretnie to by trzeba pojechać na hamownię tyle że nie wiem gdzie w mojej okolicy ktoś takową ma aby sprawdzić moc auta ale ja z dynamiki jestem więcej jak zadowolony w końcu jest czym jechać i wyprzedzać bez obawy że braknie mocy, jeśli chodzi o V-max to osobiście  nią jechałem 225km/h i żeby nie to że musiałem już odpuścić bo się kończyła droga to myślę że te 230km/h by spokojnie poszła ... a może i więcej nie wiem pewnie będę miał okazję jeszcze to sprawdzić, ale jeśli ktoś ma również 2.0 TDI to możecie napisać ile takie coś poleci. W aucie mam w planach przyciemnić szyby, kupić ładne alusy najlepiej 18'' i może wymienić oświetlenie wewnątrz na LED. Jeśli chodzi jeszcze o silnik to czy tylko ja mam takie wrażenie czy faktycznie one pracują zupełnie inaczej (charakterystycznie) niż np. 2.0 HDI w peugeocie czy citroenie, ostatnio byłem u innego znajomego mechanika to mi się zapytał co to za "sieczkarnie" kupiłem a po chwili się zaśmiał i mówi że te silniki tak chodzą, stojąc z przodu przy aucie przy zamkniętej masce faktycznie można odnieść wrażenie jakby w silniku coś tarło albo śrutowało, ciężko to opisać ale podnosząc maskę i słuchając silnika bezpośrednio już tego wrażenia nie ma i trochę mnie to dziwi czy Wasze 2.0 TDI również tak pracują, ja przez ostatnie 7 lat jeździłem właśnie 2.0 HDI i może już zbyt się przyzwyczaiłem do dźwięku jaki wydaję 2.0 HDI w Peugeocie 307 hmmm sam nie wiem bynajmniej w aucie panuje cisza a i silnik w środku słychać jak TDI ?

Wyposażenie:

• Koniakowe skóry
  • czujnik deszczu
  • czujnik zmierzchu
  • 4 x szyby elektryczne
  • podgrzewane fotele
  • podgrzewana tylna kanapa
  • elektryczne lusterka
  • podgrzewane lusterka
  • klimatronik dwustrefowy
  • tempomat
  • odprowadzanie do domu czy jak to się tam nazywa ;)
  • domykanie szyb z pilota
  • czujniki parkowania tył
  • multimedialna kierownica
  • kolorowy FIS
  • łopatki zmiany biegów przy kierownicy
  • samo ściemniające się lusterko wewnętrzne

jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę, wiem że część tego wyposażenia jest w standardzie ale o ABS, ESP czy wspomaganiu kierownicy chyba nie trzeba pisać ?  a propo wspomagania kierownicy to czy u Was też chodzi ciężej niż w większości innych aut ? ponoś B7 tak ma.

20180627_165527.jpg

20180627_165711-01.jpg

20180627_222201-01.jpg

20180703_145237-01.jpg

20180703_144956-01.jpg

20180703_145614-01.jpg

20180703_144719.jpg

Edytowane przez popo601
Dodanie wyposażenia

Opublikowano

Hej,

Gratulację zakupu chociaż faktycznie to zestawienie nie należy do najbardziej udanych... Oby nic się nie działo przez jak najdłuższy czas.

Ze sprawdzaniem V-maxa byłbym ostrożny do momentu gruntownej diagnostyki przez mechanika/sprawdzenia błędów na kompie itp. Chyba, że to już jest zrobione.

Nie znam szczegółów ale w 2.0tdi ludzie wymieniali jakieś imbusy pomp etc. więc na pewno warto się temu przyjrzeć jeśli w tej jednostce będzie miało to zastosowanie.

Skóry ciekawe ale kierownica wskazywałaby na o wiele więcej niż 250K km... ?

Niemniej - powodzenia !

Opublikowano

Ładnie ładnie, ale te fotele to z chęcią bym przygarnął :o

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, również zwróciłem uwagę na kierownicę że z lewej strony jest trochę wytarta ale nic innego powycierane nie jest a wiem że lubieją się wycierać przyciski od klimatronika jak i od przełącznika świateł oraz od szyb więc być może właściciel z Francji wymieniał kierownice hmmmm ogólnie ja jestem trzecim właścicielem tego samochodu od nowości a drugim w kraju we Francji miała jednego właściciela a wpisy serwisowe jakie znalazłem po sprawdzeniu po VIN miała tylko jeden właśnie w 2009 roku i było to całe 71 000 od nowości czyli przez 4 lata, licząc tą średnią do roku 2018 to by wskazywało na faktyczny przebieg 251 tyś. który ma obecnie może Francuzi nie serwisują aut w ASO jak Niemcy tylko u "Stasia" w garażu bo aż dziwne że przez tyle lat jest tylko jeden wpis serwisowy. 

Opublikowano
7 minut temu, popo601 napisał:

lubieją się wycierać przyciski od klimatronika jak i od przełącznika świateł oraz od szyb

W B7 nie był to już taki problem jak w B6 więc auto może mieć wysoki przebieg a przyciski dalej będą w dobrym stanie.