Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

amortyzatory tylne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim . Musze wymienić tylne amortyzatory ponieważ jeden mi się wylał. Przeczytałem już sporo tematów i mniej więcej wiem co z czym się je. W moim aucie siedzi zawieszenie 1BA i według ETKI potrzebuje amortyzator o numerze 8D9 513 031G/F  . Wyczytałem ze sklepy internetowe wklepują wszystkie numery do części, nawet jeśli się nie zgadzają. Myślałem nad zakupem sachs ale nie znalazłem amortyzatora który miał by dany numer, za to znalazłem KYB https://aparts.pl/partscatalogue/343302-kyb-amortyzator-audi-a4-8d2-b5-1-6-1994-11-2000-10,10-00005-00253-04613-0002-00854-0100011,0100121-343302-0085-00854-000000001-KYB~1343302.aspx#

czy dany model amortyzatora  jest okej? po prostu chcę się upewnić ;) proszę o pomoc i liczę ze ktoś pomoże.

jeszcze jedno czytałem o wsadzeniu amortyzatora standardowego ( rozumiem o normalnym skoku do 1BA) do sprężyn 1BE . A co jeśli kupił bym amortyzator do zawieszenia 1BE o skróconym skoku i wsadził do sprężyn 1BA? tak przyszłościowo żeby za jakiś czas wymienić przód i sprężyny? Czy dobrze rozumiem, jeżeli krótszy skok to po prostu mniejszy zakres ruchu ale długość taka sama? Czy jeżeli go wsadzę do zawieszenia 1BA to pójdzie mi d*pa o 2 cm w dół? Czytałem wiele tematów i nie natknąłem się na zestaw amor o skróconym + 1BA. Z góry dziękuję za pomoc . Pozdrawiam:D