Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Czasem szarpie i słyszę metaliczny stukot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

juz kiedys o tym pisałem, jak jade wolno to czasem szarpie i słysze wtedy taki metaliczny stukanie przy szarpaniu, czasem silnik mi nierówno chodzi jak odpale na zimnym i gdzieś jade, tak jaby chodził na trzech cylindrach szarpie, nie chce jechać nierówno jakby pracowal i nie miał mocy czasem cięzko ze skrzyzowania ruszyc tak szarpie a ż w kńcyu zgasnie, a po jakim czasie ustaje, szarpnięcia i nierowna praca znika, i tylko pozostaje ten metaliczny stukot słyszalny przy zmianie biegów tak od 1 do 3 przy 4 i 5 raczej go nie słychac, najbardziej słychaqc to jak się jedzie wolno na jedynce bez gazu wtedy częściej szarpie a przy kazdym szarpnięciu słychac stukot, tak jakbym miał gdzies luz w silniku, wymieniłem przeguby wewnętrzne bo my ślałem że one poszły sa teraz nowe i dalej to samo, co to może być?

Opublikowano

Sprawdź poduszki silnika i skrzyni biegów, może być któraś zerwana.

Opublikowano
  • Autor

sprawdziłem sa dobre[br]Dopisany: 27 Luty 2009, 08:09_________________________________________________a i jeszcze jedno pytanie czy ja mam w swoim aucie koło dwumasowe?

Opublikowano

Nie

Opublikowano
  • Autor

jak nie mam koła dwumsowego to co tak może u mnie stukac?

Opublikowano

Ja ostatnio w jednym aucie miałem takie szarpania i coś strzelało że się prawie jechać nie dało a za chwile wszystko ok i jechał.Trochę się naszukałem i nic aż raz otworzyłem maskę jak było ciemno i zobaczyłem jak przy jednej świecy z przewodu coś błyska od czasu do czasu.Wymieniłem przewody i po sprawie a wcześniej sprawdzałem przewody i świece i było ok.

Opublikowano
  • Autor

jestes?

mechanikime?

tez własnie przewiduje że cos ze świeca i przewodami bo to sie dzieje wtedy gdy jest wilgotno tak mi sie wydaje. jestes pewny że nie mam dwumasowego?

Opublikowano

Mechanikiem nie :no: ale lubię sam przy autach dłubać i wiedzieć co z czym się je :wink4:

Dwumasa twoje autko nie ma, nawet jest kilka wątków na forum na ten temat. Wpisz w szukajkę i poczytaj to wiele rzeczy się zdążysz dowiedzieć za nim jeszcze zadasz pytanie :good:

Ja nie sprawdzałeś jeszcze przewodów i świec to sprawdź albo podjedz do jakiegoś machera to Ci szybko sprawdzi.

Opublikowano
  • Autor

dzieki że mi popmogłes przewody sprawdze dzis lub jutro, ale ten luz na przednich kołach z tym stuykiem zostanie

Opublikowano
dzięki że mi pomogłeś przewody sprawdzę dziś lub jutro, ale ten luz na przednich kołach z tym stukiem zostanie

Podjedz na stację diagnostyczną gdzie robisz badania techniczne co roku i poproś żeby Ci sprawdzili na szarpakach zawieszenie.

Opublikowano
  • Autor

to już robiłem, wymieniłem wachacze i juz nie stukaja, ale ten metaliczny stukot pozostał, jakbym gdzies tam w silniku miał luz puszcaam sprzęgło i jest pyknięcie, to tak jak na torach stoja dwa wagony jeden za drugim nie podłączone metr od siebie i jak sie jeden popchnie to udezy w drugi, mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi, to włąśnie mam taki luz i takie stuknięcie