Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż emuatora CD Yatour+moduł Bluetooth i brak kostki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ze względu na brak wiązki od zmieniarki CD, wymontowałem ją i w jej miejsce wrzuciłem emulator Yatour USB/SD card/AUX sprzężony z modułem Bluetooth również Yatour (właściwie 2 oddzielne połączone w 1) . Problem polega na tym, że okazało się, że fabryczne okablowanie od radia zostało zmienione - podłączono oryginalny kabel AUDI z wyjściem na iPoda, którego już wymontowałem. Zestaw Yatoura już na pokładzie, ale nie gra, gdyż brakuje jednej kostki do podłączenia pomiędzy emulatorem a radiem (radio Audi Navigation Plus).

Poniżej foty, niebieska kostka pasuje idealnie w zaznaczone miejsce, pozostaje podłączyć czarną kostkę do wiązki oklejonej niebieską taśmą.  Ma ktoś może oryginalną kostkę z chociaż kawałkiem kabla z każdego koloru, aby można to połączyć? Będę również wdzięczny za rozpiskę kabli idących do kostki, który od czego?

Pozdrawiam,

20181128_112154.jpg

20181128_112222.jpg

20181128_112327.jpg

20181128_112047.jpg

Opublikowano

W radiu w miejscu zaznaczonym na niebiesko co masz wpięte, zrób zdjęcie. Właśnie tam trzeba wpiąć tą niebieską kostkę z emulatora

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, cysiek18 napisał:

W radiu w miejscu zaznaczonym na niebiesko co masz wpięte, zrób zdjęcie. Właśnie tam trzeba wpiąć tą niebieską kostkę z emulatora

Właśnie tam jest wpięta ta kostka niebieska (w miejscu zakreślonym na niebiesko). Od Yatoura idzie jeszcze czarna, której nie mam gdzie wpiąć i potrzebuje oryginalnej kostki do połączenia.

Edytowane przez luke600

Opublikowano
15 minut temu, luke600 napisał:

Właśnie tam jest wpięta ta kostka niebieska (w miejscu zakreślonym na niebiesko). Od Yatoura idzie jeszcze czarna, której nie mam gdzie wpiąć i potrzebuje oryginalnej kostki do połączenia.

TA niebieska to jest główna kostka od zmieniarki i wpinasz ja w miejsce w radiu zaznaczone na niebiesku. Do tego czarny przewód z oczkiem do masy radia i ma działać. Ta czarna wychodząca z yatour jest do podłączenia innego urządzenia, nic tam na razie nie wpinaj. 

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, cysiek18 napisał:

TA niebieska to jest główna kostka od zmieniarki i wpinasz ja w miejsce w radiu zaznaczone na niebiesku. Do tego czarny przewód z oczkiem do masy radia i ma działać. Ta czarna wychodząca z yatour jest do podłączenia innego urządzenia, nic tam na razie nie wpinaj. 

Ok, spróbuje tak jak piszesz, ale żeby zestaw bluetooth działał to nie trzeba podłączyć jeszcze tej czarnej z całą wiązką?

Edytowane przez luke600

Opublikowano
1 minutę temu, luke600 napisał:

Ok, spróbuje tak jak piszesz, ale żeby zestaw bluetooth działał to nie trzeba podłączyć jeszcze tej czarnej z całą wiązką?

Spójrz na poniższe zdjęcie. W to czarne złącze z yatour wpinasz np gdy masz ori zmieniarkę, takie rozgałęzienie. Obstawiam że masy nie podpiąłeś do radia i dlatego nie działa :)

201210291621528025.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ok, na czerwono zaznaczyłem gdzie leży problem - mam audio Bose i środkowa wtyczka jest "wspólna", tj. zintegrowana ze wzmacniaczem i od niej idzie źródło dźwięku. Po podłączeniu niebieskiej wtyczki nie mam miejsca gdzie wpiąć tą szeroką kostkę i właśnie będzie pewnie potrzebna dodatkowa, którą będzie trzeba się wpiąć w wiązkę kabli (na zdjęciu z niebieską taśmą) łącząc je z tą małą czarną kostką-inaczej dźwięku brak. No chyba, że miał ktoś podobny problem i inaczej to rozwiązał? Dajcie znać, foty poniżej.

20181128_112222.jpg

20181128_155526.jpg

20181128_155549.jpg

Opublikowano

sprawdź wgl czy działa Ci sam emulator - bo ja kupiłem do swojego BNS 5.0 i się okazało że nie działa, po czym zadzwoniłem do faceta i on mnie poinformował że one nie działają z MMI o czym na aukcjach nie piszą... =/

Edytowane przez iDybeK

Opublikowano
  • Autor

Po podłączeniu pendrive'a system wykrywa nośnik i utwory odpalają się (losowo, dlatego, że wyczytałem, że aby działało w pełni należy stworzyć max 6 folderów od CD01 do CD06 i w każdym maksymalna ilość utworów to 99, np. folder CD01, tytuł utworu w formacie np. "CD01xxxxxxxxx..." itd.-ale to tak na maginesie). Tak czy inaczej moduł działa z radiem, ale nie ma głosu. Ktoś podpowie jak to ogarnąć?

20181129_134651.jpg

Edytowane przez luke600

Opublikowano
  • Autor

Miałby ktoś na sprzedaż oryginalną kostkę z kabelkami wraz z rozpiską który kabel do czego? (do tej wiązki z niebieską taśmą)

Ewentualnie jakaś inna opcja z podłączeniem tego wchodzi w grę?

Pzdr.

Opublikowano
  • Autor

Jakieś pomysły? Podpowiecie?

Pozdro :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Sprawa dalej aktualna, podpowiecie?

Opublikowano

Wystarczy kupić taką przejściówkę i już miejsce na wtyczkę od zmieniarki w radiu jest

14507.jpg

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki. Ta przejściówka to jakiś konkretny model, np. Iso coś tam?