eetker1 0 Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Witam. W samochodach Audi jestem kompletnie "zielony", a4 b7 3.0 tdi quattro w cabrio to moje pierwsze auto tej marki, kupiłem ten samochód z myślą o codziennym użytkowaniu, naczytałem się co do silnika i niezniszczalnego napędu na obie osie i właśnie co do tej niezniszczalności, dziś jechałem i samochód zaczął nagle hamować, wydobywał się dziwny hałas jakby przeskakiwały jakieś zębatki, wyhamowało mnie przy prędkości 70 km/h do 50, puściło i dalej normalnie dojechałem do domu 60km, jak na tą chwilę jest wszystko ok, skrzynia biegów zaczyna szarpać przy redukcji na niższy bieg ( o jeden mniejsze szarpnięcie o dwa biegi mocne szarpnięcie ), moje pytanie, czy TipTronic zaczyna odmawiać posłuszeństwa czy napęd, dodam jeszcze że przy skręconych na maxa kołach delikatnie strzela jakby w napędzie.... Pomocy Panowie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
turzol 26 Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 W pierwszej kolejności sprawdź poziom oleju w skrzyni. Temp robocza oleju 35-45st C i przez korek wlewowy powinien wyciekać olej, jeżeli tak nie jest to należy uzupełnić stan oleju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eetker1 0 Posted December 6, 2018 Author Share Posted December 6, 2018 Na przyszły tydzień jestem umówiony z mechanikiem od automatów, podejrzewam ze Audi dawno nie widziało wymiany filtrów i oleju w skrzyni, może szarpanie biegów ustąpi. Ale zastanawiam się co było przyczyną wyhamowania samochodu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts