dawson 0 Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Szukam ciągle auta , będę kupował używane B9. Jest parę ofert z lakierem niemetalizowanym , np biel ibis. Jakie jest Wasze zdanie na temat tego lakieru ? Opinie są różne. Autem chcę pojeździć 5-6lat. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietka 5 Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 Ja mam biały ibis - ale tylko pół roku wiec trudno cokolwiek powiedzieć. Swoja droga kolor/lakier to jedna z ostatnich rzeczy jaka bym się martwił / rozważał przy zakupie używanego Byleby nie różowy.... Swoją droga jakie opinie krążą o tym lakierze ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawson 0 Posted December 13, 2018 Author Share Posted December 13, 2018 (edited) Że jest bardziej podatny na zarysowania , matowieje po latach (4-6 latach ....) Chciałem zapytać , akurat znalazłem idealny samochód dla siebie tyle że lakier uni , z drugiej strony można później okleić auto i wygląda jak nowe Edited December 13, 2018 by dawson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietka 5 Posted December 15, 2018 Share Posted December 15, 2018 (edited) Hm.... myślę ze matowienie to niestety wygoda użytkowników ( myjnie automatyczne ) ... Polerka pewnie zmatowienie szybko usunie Ale możliwe ze lakier niemetaliczny jest bardziej miękki co za tym idzie bardziej podatny na zniszczenie... Ja bym brał i narazie nie myślał - 6 lat - wiele moich samochodów w metaliku po 6 latach tez nie miało idealnych lakierów - niestety ( ci którzy otwierają drzwi z impetem obok stojącego na parkingu innego samochodu niech będą wykleci.... Edited December 15, 2018 by Pietka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts