Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeróbka zbiornika paliwa z 2.0tfsi b7 pod 1.8t b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, kupiłem swap quattro z b7 chcę to włożyć w b6. Problem podobno jest ze zbiornikiem i pompą ABS. Przeczytałem, że aby zmieścił się zbiornik trzeba zmienić filtr paliwa z regulatorem i jeden wąż. Pompę raczej zostawię swoją z ośki. Czy mógłby mi ktoś sprostować jak przerobić owy zbiornik, ewentualnie załączyć jakieś zdjęcia. Dzięki!

Opublikowano
7 minut temu, Everinek napisał:

Siemka, kupiłem swap quattro z b7 chcę to włożyć w b6. Problem podobno jest ze zbiornikiem i pompą ABS. Przeczytałem, że aby zmieścił się zbiornik trzeba zmienić filtr paliwa z regulatorem i jeden wąż. Pompę raczej zostawię swoją z ośki. Czy mógłby mi ktoś sprostować jak przerobić owy zbiornik, ewentualnie załączyć jakieś zdjęcia. Dzięki!

Witaj

jak to jest zestaw z 2 tfsi?? to zbiornik fizycznie jest taki sam i się mieści. Problem pojawia się w podłączeniu węży z pompy 2 tfsi do filtra paliwa. Większa średnica węża. Nie wiem czy elektrycznie jest też to samo. Na forum jeden gość to ogarnia ale nie chciał i zdradzić tajemnicy (wiadomo kasa). Więc ja wstawiłem cały kompletny zbiornik z 3.0 asn ale tam jeden przewód idący od pływaka musi być dłuższy i jeden idący od wlewu paliwa dajesz swój z 1.8t , z racji tego że filtr paliwa w 1.8t ma po dwa króce z każdej strony. Najlepiej jakbyś dorwał kompletny zbiornik z pompą pływakiem i przewodami z 1.8t quattro wtedy nic nie kombinujesz.:)

Pompa abs musi być z b6 bosch 5.7  z b7 jest bosch 8.0. więc tylko z b6 Quattro szukaj :)

Opublikowano

a i pompa paliwa twoja z ośki nie pasuje do baku quattro, a pompy z 3.0 asn quattro i 1.8t quattro nie pasują do baku z 2 tfsi. quattro

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc