Jump to content
IGNORED

Pomoc przy doborze części po wypadku

jasonft13
 Share

Recommended Posts

Witajcie, potrzebuję pomocy przy zakupie części niezbędnych do przywrócenia auta do stanu używalności. Uderzyła mnie ciężarówka w tył, klapę wymieniłem i klemę pirotechniczną zamówiłem (teraz jest zrobionę tak żeby odpalało i jeździło). Potrzebuję dokupić pas bezpieczeństwa pasażera bo jest napięty i wywala mi kod permanentny - B10071B plus jeszcze jeden kod - B10151B. Od strony kierowcy jest ok, ale kod pokazuje mi taki - B10061B. Co muszę zakupić by pozbyć się wszystkich kodów? Czy moduł Airbag też muszę zmienić lub coś z nim zrobić (kolega mi powiedział że trzeba zrobić coś z modułem albo kupić nowy).Z góry dziękuję za pomoc.

Jeżeli masz tylko takie błędy to musisz kupić dwa pasy (kierowca i pasażer) oraz klemę pirotechniczną.

Czyli nic z modułem airbag nie robić? Bo w sumie nie napisałem a jest jeszcze Rear crash data stored - B102900. 

Edited by jasonft13

Najlepiej moduł airbag wymienić. Choć nowego i tak trzeba nauczyć, żeby zgrać go z całym osprzętem.

A znasz może numery katalogowe części? tzn tych pasów i modułu? Bo kleme już kupiłem (spisałem nr z kostki) i pewnie z resztą  też tak spróbuje.

Wie ktoś może gdzie dokładnie znajduję się moduł airbag? Czy jest on schowany w konsoli czy pod siedzeniem, bo nie mogęznaleźć jasnej odpowiedzi..

W dniu 12.12.2018 o 22:39, jasonft13 napisał:

A znasz może numery katalogowe części? tzn tych pasów i modułu? Bo kleme już kupiłem (spisałem nr z kostki) i pewnie z resztą  też tak spróbuje.

Nie znam. Ale najlepiej poprostu porozbierać i sprawdzić.

16 godzin temu, jasonft13 napisał:

Wie ktoś może gdzie dokładnie znajduję się moduł airbag? Czy jest on schowany w konsoli czy pod siedzeniem, bo nie mogęznaleźć jasnej odpowiedzi..

21568773014_05f96db3a6.jpg