Drennei Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Witam. Nie jestem pewien czy to dobry dział. W a4 b7 wymieniłem moduł na ten z końcówka Q i okazało się że jest problem z zakodowaniem abs. Kontroler to bosch esp 8.0. Numery : 8e0 910 517 C Component: esp8 quattro H04 0180. Udało mi się zakodować czujnik kata skrętu ale już czujnik esp na grupie 069 wyskakuje error za każdym razem chociaż na grupie 1 wszystko z czujnikiem skrętu jest ok. Ma ktoś jakiś pomysł? Może zmienić kodowanie bo aktualnie to 0004871 a hamulce 1lt oraz napęd quattro. Ewentualnie gdzie znajdę wykaz tego kodowania ponieważ nigdzie nie umiem go znaleźć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieqq7 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Godzinę temu, Drennei napisał: Witam. Nie jestem pewien czy to dobry dział. W a4 b7 wymieniłem moduł na ten z końcówka Q i okazało się że jest problem z zakodowaniem abs. Kontroler to bosch esp 8.0. Numery : 8e0 910 517 C Component: esp8 quattro H04 0180. Udało mi się zakodować czujnik kata skrętu ale już czujnik esp na grupie 069 wyskakuje error za każdym razem chociaż na grupie 1 wszystko z czujnikiem skrętu jest ok. Ma ktoś jakiś pomysł? Może zmienić kodowanie bo aktualnie to 0004871 a hamulce 1lt oraz napęd quattro. Ewentualnie gdzie znajdę wykaz tego kodowania ponieważ nigdzie nie umiem go znaleźć ? Witaj po zmianie na quattro , zmieniałem pompę abs z Quattro i też robiłem kodowanie. tez tak miałem grupa 69 error . ale czujnik skrętu ustawiłem tak jak Ty. i wszystko działa więc nic nie ruszałem, nie ma żadnych błedów. esp się zalącza na śniegu wiec nie kombinowałem dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi