Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaż miski olejowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o informację jak zdemontować miskę oleju w a4 b7 2,0 tdi BPW. Szukałem na forum ale mam sprzeczne informację co do wyjęcia tej miski. 

Opublikowano

Ja  mialem  Taki  sam problem  . Jestem po  wymianie (wczoraj ) felernego  walka i  zabieraka.   a  wiec jak  z demontowac miske olejowa :

1. demontujemy   oba  kola  - podpieramy  auto  na  kobylkach.

2  demontojemy oslone  dolna wraz  ze  wszystkimi  wieszakami   oslony

3. odkrecamy   belke stabilizatora( mocowana  do   zawieszenia poduszek )

4   ustawiamy na  kole zamachowym okienko przez ktore odkrecamy   najpierw jedna , a nastepnie 2  srobe ( imbus  5    nie dlugi  ja  musialem obciac  poniewaz  nie  ma  miejsca  oby go obrocic

5  Podpieramy  silnik oby  moc  go potem podniesc  do gory opieramy belke  do  mocowania  silnika na rantach blotnikow  

6 odkrecamy mocowanie silnika do poduszki- z obu  stron

7 potem podnosimy  silnik  do  gory - zwalniamy   poduszki, ktore nastepnie odkrecamy -poduszka lewa patrzac  z przodu samochodu rozpiac mocowanie kabla  do  rozrusznika Czarna oslona

8  odkrecamy cale  oprzyrzadowanie przekrecone  do miski olejowe,j u  mnie chlodnica  do  oleju, przewod  do klimy . sciagamy pasek  klinowy poniewaz  musimy odkrecic  sprezarke  klimy, ktora  podwieszamy  na  "trykach "

9 Ja  po lewej stronie wsadzilem kolek miedzy belke a nadwozie ( dosc  Gruby,   aby odsunac   belke  zawieszenia  w  dol 

I wtedy dkrecamu  wszystkie  sruby ( 10 na imbus 5)  po  obwodzie  miski  olejowe , a  nastepnie   z  czola  13 chyba 4  szt   i od  spodu  dwie  dlugie  sruby (13) mocowane  do  bloku  silnika od  spodu  i  nie trzeba  zapopomniec  o  ukrytych 2  srubach  (10)  na imbus 5 szt  2 kolo kola  zamachowego

po  wykonaniu  wszystkich  czynnosci    mala  delikatna dzwignia miedzy miska a blokiem ,miska  schodzi  bez  problemu .

Cala  oparecja  trwala  ok 8  godz i  dwoch  ludzi   tzn demontaz i ponowny montaz  wmniana  felernego zabieraka i  walka wyrownawczego

Do  wymiany wadliwego walka i zabieraka  konieczne jest zablokowanie  rozrzadu  tak jak  do jego  wymiany

pozd  i zycze  owocnych prac

Edytowane przez czester50

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie za obszerny opis, w poniedziałek będę działał. 

Pozdrawiam!