Jump to content
IGNORED

Jakie pierścienie centrujące

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, chciałbym zapytać co mam zrobić. Kupiłem stalówki od B8 otwór 66.6, ja mam B6 piasta 57.1

Dokupie jakieś pierścienie centrujące,czy nie bardzo?

Edited by sowa403
Zły temat
Posted
3 godziny temu, Marzeclokus napisał:

Kolega napisał że ma felgi stalowe, nie widziałem jeszcze pierścieni centrujacych do stalowek 

Posted
7 godzin temu, corradoowner napisał:

Kolega napisał że ma felgi stalowe, nie widziałem jeszcze pierścieni centrujacych do stalowek 

Mój błąd, nie przeczytałem dokładnie :) 

Posted

Obojętnie stalowki czy aluminium , potrzebujesz pierścieni z 66.6 na 57.1. Na allegro 20zl z wysyłką.

Stalówka z B8 ma inne ET jak B6

Posted
W dniu 27.01.2019 o 11:29, skobel napisał:

Obojętnie stalowki czy aluminium , potrzebujesz pierścieni z 66.6 na 57.1. Na allegro 20zl z wysyłką.

Stalówka z B8 ma inne ET jak B6

Jak możesz to wrzuć linka do pierścieni centrujących do felg stalowych. Myślę, że nie tylko ja jestem ciekawy jak wyglądają.

Posted

a to są jakieś inne? przecież to tylko kawał "plastiku" którego zadaniem jest zmniejszyć średnicę otworu, żeby felga dobrze leżała na piaście

Posted
21 godzin temu, 3r4 napisał:

a to są jakieś inne? przecież to tylko kawał "plastiku" którego zadaniem jest zmniejszyć średnicę otworu, żeby felga dobrze leżała na piaście

A miałeś kiedyś w ręku taki pierścień? On jest wykonany pod felgi alu. Ma fazę pod kątem 45stopni. Taką samą fazę ma felga alu. W feldze stalowej nie ma takiej fazy więc nie osadzisz w niej takiego pierścienia. Do felg stalowych musiałby być pierścień cylindryczny, a takich w sprzedaży nie widziałem.