Jump to content
IGNORED

Czy to pompa ? Brak objawów ...

Recommended Posts

Posted

Koledzy pytanko. Czy niesprawna pompa wspomagania zawsze będzie wydawać dziwne dźwięki podczas pracy lub też przy maksymalnym obróceniu kierownicy w jedną jak i drugą stronę ? Pytam ponieważ u mnie wspomaganie działa bardzo ciężko, ale pompa żadnych niepokojących dźwięków nie wydaje. Zacząłem od wymiany płynu wspomagania, który nic nie dał. Nie mam pompy na podmiankę aby to sprawdzić, a chciałby wiedzieć co jeszcze ewentualnie wchodziło by w grę jeśli okaże się, że to nie wina pompy. Nie chcę niepotrzebnie robić sobie kosztów. Co radzicie ? Z góry będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Silnik AWX.

Posted

A jak wyglądał ten olej który zlałeś? Jeśli był mocno zużyty (zająć życie pewnie jeszcze ori) to proponuję zlac ten teraz po miesiąca np i znów świeży. Ja miałem lekkie objawy jakby coś padało ale takie "płukanie" pomogło. A co do odgłosów, to przy maksymalnym skręceniu w obu kierunkach zawsze będzie słychać ten specyficzny dźwięk. 

Posted

@Kielichh dziękuję za radę. Przed wymianą docelową przepłukałem układ nowym płynem i dopiero zalałem właściwy, ale niestety bez zmian.

Posted

witam naprawiam pompy wspomagania jaka posiadasz lub jaki silnik kod silnika ? bo cos mam zebys podmienil i sprawdził 

Posted (edited)

@Tomas318 Kod silnika AWX. Jaka cena za pompę ?

Edited by stawek1
Posted

witam takiej nie mam akurat cena regeneracji od 100-150 zł