Aroox Posted January 27, 2019 Posted January 27, 2019 (edited) Witam, Wie ktoś może o co może chodzić w B6 jeśli nie świeci jedna z żarówek podświetlenia tablicy rejestracyjnej? Chodzi mi dokładnie o tą po lewej stronie patrząc na tył samochodu od frontu. Prawa mi zdechła, więc ją wymieniłem i świeci normalnie, natomiast lewa padła dzień później, więc wyciągnąłem ją i wymieniłem, bo okazała się spalona, natomiast druga, trzecia, ani czwarta (wykluczałem felerną sztukę), już za nic w świecie świecić nie chciały. Sprawdziłem probówką na stykach tam gdzie dolegają blaszki żarówki czy dochodzi w ogóle prąd i okazało się, że jest zero reakcji. Podświetlenie schowka i inne podświetlenia działają normalnie, problem jest tylko z tą lewą stroną tablicy. Ma ktoś jakieś pomysły? EDYCJA: Czasem proste rozwiązania są najlepsze - wyczyściłem styki w listwie Kontaktem S i to było w zasadzie wszystko - po włożeniu lampki w swoje miejsce żarówka zaczęła świecić. Pewnie były w czymś uwalone styki i nie przewodziło to to prądu. Najważniejsze, że już działa. Edited January 28, 2019 by Aroox Znalezione rozwiązanie
Recommended Posts