Zabek425 Posted February 2, 2019 Posted February 2, 2019 Witam, kupiłem sobie ostatnio fajne lampki DEPO do A4 B6. Natomiast od nowości jest z nimi problem, oczywiście parują. Były włożone w miejsce wywietrzników małe zaślepki. Ale z nimi jak i bez nich parują cały czas tak samo. Prawa i lewa identycznie. Odeslalem lampy na na gwarancje natomiast znając życie to wrócą w takim samym stanie. Znajomy posiadający nissana z350 miał dokładnie to samo w swoich DEPO. Dowiedział się na złocie ze lampy DEPO prawie zawsze parują dlatego trzeba je w odpowiednim miejscu nawiercic. Wskazali mu miejsce i problem znikną. Jest ktoś kto zna temat i wie gdzie najlepiej nawiercic otwór lub podeśle linka z info na ten temat ? z góry dziękuje za pomoc
Gwerty Posted February 2, 2019 Posted February 2, 2019 Lampy halogenowe? Przed jakimkolwiek wierceniem proponuje upewnić się czy szczelne. Z zamiennikami depo, tyc występują problemy z klejeniem. Jak to zrobić. Zaślepic odpowietrzniki, spryskać lampy np woda z mydłem, w lampach wytworzyć ciśnieni i obserwować czy pojawia się gdzieś pęcherzyki.
Zabek425 Posted February 2, 2019 Author Posted February 2, 2019 8 minut temu, Gwerty napisał: Lampy halogenowe? Przed jakimkolwiek wierceniem proponuje upewnić się czy szczelne. Z zamiennikami depo, tyc występują problemy z klejeniem. Jak to zrobić. Zaślepic odpowietrzniki, spryskać lampy np woda z mydłem, w lampach wytworzyć ciśnieni i obserwować czy pojawia się gdzieś pęcherzyki. Tak, są to lampy halogenowe. Na tą chwile odesłałem je na gwarancje i od ponad miesiąca sprawdzają ich szczelność. Sam nie chciałem nic kombinować żeby były nienaruszone do zwrotu. Natomiast przeczuwam ze i tak odeślą mi je z powrotem. A dużo się czyta o tym ze DEPO słynie z „pary” wiec szukaj rozwiązania.
Recommended Posts