Jump to content
IGNORED

Nawiercanie Lamp DEPO

Recommended Posts

Posted

Witam, kupiłem sobie ostatnio fajne lampki DEPO do A4 B6. Natomiast od nowości jest z nimi problem, oczywiście parują.

Były włożone w miejsce wywietrzników małe zaślepki. Ale z nimi jak i bez nich parują cały czas tak samo. Prawa i lewa identycznie. 

Odeslalem lampy na na gwarancje natomiast znając życie to wrócą w takim samym stanie. 

Znajomy posiadający nissana z350 miał dokładnie to samo w swoich DEPO. Dowiedział się na złocie ze lampy DEPO prawie zawsze parują dlatego trzeba je w odpowiednim miejscu nawiercic. Wskazali mu miejsce i problem znikną. 

Jest ktoś kto zna temat i wie gdzie najlepiej nawiercic otwór lub podeśle linka z info na ten temat ?

z góry dziękuje za pomoc 

Posted

Lampy halogenowe?

Przed jakimkolwiek wierceniem proponuje upewnić się czy szczelne. 

Z zamiennikami depo, tyc występują problemy z klejeniem.  

Jak to zrobić.  

Zaślepic odpowietrzniki, spryskać lampy  np woda z mydłem,  w lampach wytworzyć ciśnieni i obserwować czy pojawia się gdzieś pęcherzyki.   

Posted
8 minut temu, Gwerty napisał:

Lampy halogenowe?

Przed jakimkolwiek wierceniem proponuje upewnić się czy szczelne. 

Z zamiennikami depo, tyc występują problemy z klejeniem.  

Jak to zrobić.  

Zaślepic odpowietrzniki, spryskać lampy  np woda z mydłem,  w lampach wytworzyć ciśnieni i obserwować czy pojawia się gdzieś pęcherzyki.   

Tak, są to lampy halogenowe. 

Na tą chwile odesłałem je na gwarancje i od ponad miesiąca sprawdzają ich szczelność. Sam nie chciałem nic kombinować żeby były nienaruszone do zwrotu. Natomiast przeczuwam ze i tak odeślą mi je z powrotem. 

A dużo się czyta o tym ze DEPO słynie z „pary” wiec szukaj rozwiązania.