Hal Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Witam Zmieniłem radio z Gammy na Concert I ( Panasonic ) i wszystko było by ok gdyby nie fakt, że nowe radio na UKFie nie łapie wszystkich częstotliwości tzn. zatrzymuje się na nieparzystych po przecinkunp. 97,9 (pr1);99,7 (pr3) itd. Gdy zmieniam na wyszukiwanie manualne to radio złapie parzystą częstotliwość gdy jest silny sygnał z RDS, ale po wyjeździe za miasto RDS nie dostraja i mam szumy. Kiedyś na elektrodzie znalazłem podobny wątek, ale bez odpowiedzi. Pomożecie?! ...
Watson Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Problemem może być amerykańska skala częstotliwości radia. W większości przypadków można takie radioodtwarzacze przestroić z poziomu menu lub u elektronika. Dziwne tylko że przy manualnym wyszukiwaniu odnajduje parzyste częstotliwości. Znasz pochodzenie tego radia ?
Hal Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Opublikowano 4 Marca 2009 Przy manualnym nie wyszukuje parzystych, zatrzymuje się (manualnie) w okolicach i licze że RDS wyłapie. Niestety nie potrafie określić jakie jest pochodzenie radia.
Rekomendowane odpowiedzi