Jump to content
IGNORED

B6 cabrio Ori 1BE Amorki - wymiana na...?

Recommended Posts

Posted

Hej,

Na forum jestem długo, brak czasu ostatnio doskwiera mi coraz mocniej, ale żeby nie tracić czasu, chciałbym rozważyć kilka opcji. A4 cabrio z ori 1BE - na przeglądzie wychodzi, że koło 60-70% sprawności mają amorki, oczywiście żaden nie jest wylany, odboje i osłony ok, a czuję, że nie tak ma być - po prostu w mojej opinii są zuzyte. Tu się rodzi pytanie - Amorki 1BE zamiennik Sachs/TRW - komplet wychodzi ok. 800zł na auto, dodajmy odboje  - powiedzmy 900. Używane 1BE - 200-400zł, natomiast wiadomo... nie zweryfikujemy stanu. Myślę też o Bilstein'ie B6, ale nie wiem, jakie to koszta. Spotkałem się też tu z opiniami, że po włożeniu amorków od 1BA (zwykłe) do tych sprężyn, będzie bardziej komfortowo, na czym, nie ukrywam - mi zależy. Krótko i na temat - co polecacie i w jakich pieniądzach? :) Z góry dzięki i pozdrawiam.

Posted

Ok, niech będzie dla potomnych - Wsadzone używki 1BE, co ciekawe, końcówka numeru 031 BG oraz G (tylne). Różnica na razie niewielka, śmignę w trasę, to zobaczymy. Zawiecha bez luzów, jest dość twardo wg mnie. Myślę, że wahacze już nie trzymają tak dobrze i dlatego auto jest dość twarde. Amortyzatory raczej robią swoją robotę. Temat do zamknięcia, nic się innego nie urodzi.