Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b5 lift głośniki z tyłu graja o wiele ciszej niż przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam problem u siebie  w aucie a mianowicie w a4 b5 avant lift 99r.

Miałem  okazję i kupiłem cały tunel z radiem symphony 2 din i po podłączeniu radia głośniki z tyłu oraz sub grają o wiele ciszej. Wcześniej miałem zamontowane radio concert II i tył ładnie czysto a przede wszystkim na równi grał z przodem, suba było wyraźnie słychać , teraz mam wrażenie , że tył gra o 3 tony ciszej niż przód. Jest to zestaw głośników nokia aktywny tył + przód zasilany z radia. Przy zmianie ustawień opcją Fader w radiu przód, tył to jest tak , że z przodu głośniki już "pierdzą" przełączam na tył a on gra o połowę ciszej.

Jeszcze dzisiaj sprawdzałem różnicę między tym concertem II , a Symphony , żeby wyeliminować problem ze wzmacniaczem ale niestety dalej to samo.

doczytałem tylko , że może być problem z kodowaniem radia , że te Symphony jest przekodowane na bose , ale po jego włączeniu nie jest wyświetlany żaden napis "Bose"  chyba , że tu się mylę.

wertowałem już różne fora niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedzi może , któryś z forumowiczów miał podobny problem i udało się go rozwiązać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek odpowiedzi.

Pozdrawiam,

Opublikowano

Mam to samo u siebie i nie wiem czym to jest spowodowane ale głośniki już moje lecą i założę nowe głośniki tył przód oraz tubę i nowe radio

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam,

Poniekąd rozwiązałem problem :

Zanim włączymy radio przytrzymujemy przycisk nr 5 i przy wciśniętym przycisku włączamy radio pojawiają się nam same 555555 jest to ukryta funkcja equalizer same 5 wskazują na ustawienie domyślne , 4 cyfry to low, low-mid, upper-mid, high dla przodu, drugie 4 to samo dla tyłu  zakres ustawienia jest od 1-9. Mi pomogło zmniejszenie pierwszych 4 wartości a następne 4 dałem na 8899. Po tym zabiegu ustawiam fader na środek i gra o wiele wiele lepiej niż wcześniej, tył w końcu się odzywa jak powinien.

Jeszcze odpowiednio zakodować radio Vagiem i będzie jak być powinno.