denveco Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 Witam serdecznie Czy ktoś posiada takowy zestaw jak w tytule?? http://www.allegro.pl/item561899117_boschmann_mb_83cti_system6glosnikow_gwarancja_fvat.html Ja takowy posiadam, z tym że twetery mam dziurawe czyli spalone. Głośniki są sprawne. Poprzedni właściciel zostawił mi ten zestaw w samochodzie jednak bez wzmacniacza. Jaki wzmacniacz do tego polecacie albo jaki macie u siebie jeśli macie też takowy sprzęcik założony. To wszystko miało by być podpięte do radia JVC 4x50W. Z góry dziękuje za pomoc
kepasa Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 żaden generalnie piec pod te głośniki nie da jakiejś dużej poprawy... mały pecyk osobny, nie z radia 60W w zupełności wystarczy, będzie czyściej grał niż samo radio... ale czy to się opłaca przy takich głośnikach???
denveco Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Opublikowano 9 Marca 2009 No nie wiem czy sie oplaca czy nie, generalnie mam te dwa duze glośniki wymontowane z półki bo nie grały przy podpięciu pod radio. (one są tylko do podłączenia pod wzmacniacz) założyłem na sztuke inne głośniki BM ale wygląda to jak przypasować świni siodło. Dlatego chce wykorzystać już coś co jest. Obecnie na tyle mam BM 200W ten sprzęt niby jest dwa razy mocniejszy. Chodzi o to żeby poprostu założyć spowrotem okrągłe głośniki i żeby to jakoś miało ręce i nogi. Nie musi grać nie wiem jak mocno. Moja skala Volume w radiu ma 50, nigdy nie doszedłem do końca skali max do 35 na 200W (głośniki charczały, czyli były za słabe do radia) może jak podłącze spowrotem te głośniki to chociaż wykorzystam moc radia. Teraz tylko pytanie jaki wzmacniacz bo w tym jestem zielenina całkowita.
Rekomendowane odpowiedzi