Jump to content
0
biecu95

[A3 8P] Gaśnie auto podczas jazdy (POMOCY)!

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć,

Pacjent: Audi A3 8P 2.0 TDI 140 KM 2005 rok (BKD).

Auto mi gaśnie podczas jazdy, szarpie i nie tylko, podczas postoju na odpalonym silniku potrafi zgasnąć. Szarpie na niskich obrotach przy normalnym biegu, gdy dodam gazu i dostanie wyższych obrotów auto normalnie jedzie i nic się nie dzieje. Ciężko pali na ciepłym (choć nie zawsze - zazwyczaj, gdy sam zgaśnie podczas jazdy i postoju), rano od strzała. 

Do dziś zostały wymienione:

- uszczelniacze na wtryskiwaczach,

- czujnik położenia wału.

Dziś na liczniku wyskoczyły mi spirale. Ręką odjął - auto chodzi jak powinno. Specjalnie jeździłem wokół komina z 10KM, aby sprawdzić, czy coś się zmieni. Auto nie gaśnie, płynnie pracuje silnik. Nawet zauważyłem cichszą pracę silnika, szczególnie w środku aucie (brak klekotania).

Podjechałem do mechanika podczas, gdy wyświetliły mi się spirale, podłączył pod komputer i wyskoczył błąd: "czujnik rozrządu...NIE WYKRYWA GO". Zgasiłem auto, odpaliłem i problem wrócił (błąd spirali się skasował) i znów szarpie, gaśnie.

 

Pytanie: Czy to może być przyczyna gaśnięcia auta, że nie wykrywa czujnika rozrządu? Mechanik twierdzi, że tak, ale chciałbym zasięgnąć waszej opinii. ?

 

PS. Do mechanika jestem umówiony za trzy dni, a już naprawdę mnie to denerwuje. Nie mogę dojechać do sklepu 500M bo auto gaśnie, szarpie. Szkoda silnika. ?

Edited by biecu95

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podpowie ktoś, coś? Będę wdzięczny...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...