Miłosz786 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam, Nie mogę na forum znaleźć podobnego tematu, więc napiszę nowy. Mam problem z niesprawnym wentylatorem chłodnicy w Audi A4B6 1.8T. Gdy temperatura silnika osiągnie 90* to nie załącza się wentylator chłodnicy. Sam wentylator jest sprawny, bo po podłączeniu go ,,na szybko" do akumulatora, to kręci się. Myślę, że problemem może być moduł wentylatora. Sama część mechaniczna jest sprawna. Mógłby Mi ktoś sprawdzić w swoim samochodzie, kiedy załącza się wentylator chłodnicy? Może miał ktoś podobny problem? Dodam tylko, że kupiłem cały wentylator chłodnicy z szrotu i podpiąłem do swojego samochodu, ale nadal nie kręci się po osiągnięciu 90* Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez Miłosz786
Lu-Gi Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Podepnij kompa i zrób test. Po za tym jak jest 90* i się nie załącza to jest dobrze bo to jest temperatura robocza silnika i bez sensu żeby wtedy odbierał ciepło z chłodnicy. Wentylator w benzyniakach załącza się przeważnie w okolicach 98-100 stopni zależy jakie auto.
Miłosz786 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Po podpięciu kompa i nagrzania silnika do 100* wentylator nadal się nie załącza. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
Rekomendowane odpowiedzi