Jump to content
IGNORED

[ALL B5] Problem z silniczkami

Recommended Posts

Posted

witam mam problem z silniczkami od klimy trzy silniczki sa do przeczyszczenia albo do wymiany ten niebieski czyli nawiew na kratki i szybe czasami zatrybi ten bialy zero reakcji ten kolo kierwonicy tez jedynie od obiegu wewnetrznego trybi.

Bylem u magika krzyknal mi 370zl za jeden slniczek nowka na gwarancji :((( sa moze jakies zamienniki???? albo jakis dokladny opis jak sie do nich dostac???probowalem tego z forum iefekt by mizerny za malo miejsca :(((

Bardzo proszę o używanie prefix-ów przy zakłądaniu tematów !!!!!!!!!!!!!!

Posted

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_wykrecenie_silniczka_klapy_centralnej_fotostory-t13920.0.html

ja korzystalem z tego super opis :good: silniczki mozesz kupic na allegro jak dobrze poszukac mozesz tanio znalezc. tylko pamietaj przed liftem silniczki sa na 7V a po lifcie na 12V wiec musisz szukac takiego jak ty masz czyli 7V

Posted

Czy po wymontowaniu i przeczyszczeniu silniczków trzeba przeprowadzić jakąś kalibrację tych silniczków? Chodzi o to, że po złożeniu mechanizmu ramię było w innym miejscu niż przed demontażem. Zrobiłem tak dlatego, że miałem lepszy dostęp do śrubek mocujących mechanizm regulacji nawiewem.