ajax Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Witam, temat przerabiany 100 razy i sam mialem z nim doczynienia jednak mam pewne pytanie. Temperatura na klimatroniku 89-93 stopnie Temperatura na blacie 70 czasem 90 Czyli generalnie temperatura jest OK tylko zle pokazuje. Pytanie : Jak sprawdzic czy walniety jest czujnik ( osobny niz ten od klimatronika stad roznica ) czy wskaznik na liczniku? VAG pokazuje 0 bledow! Dziekuje za ewentualne sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 kolego a na którym kanale kolega sprawdza temperature ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajax Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Kanal 51 bo w moim roczniku 49 nic nie pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 To ciekawe nie moge reczyć jak to jest w twoim roczniku ale u mnie na kanale 51 temperatura rośnie nawet przy włączonym zapłonie wiec nie ma mowy aby była to temperatura cieczy chłodzącej. Najlepiej jakbyś miał vaga podłączonego podczas jazdy i tam obserwował co sie dzieje z temperatura. Cudów nie ma walnięty jest termostat, czujnik albo to i to. Jak już zabierzesz się za wymianę to tylko ori częsci zaoszczędzisz paradoksalnie pieniądze i czas. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajax Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Ehh mam VAG-a i temperatura na sto procent jest prawidlowa. Termostat ori wstawiony od pol roku. Wszystko bylo ok. Nawet po nawiewach czuje, ze ladnie sie grzeje. Wiec albo czujnik albo wskaznik, tylko na slepo nie chce wymieniac dlatego sie zastanawiam jak sprawdzic ktory element jest walniety! A kanal 51 pokazuje temperature cieczy, tylko trzeba go uzywac podczas pracy silnika a nie przekrecic kluczyk i czekac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcm Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 czujnik temperatury siedzi, przerabiałem to u siebie, a na 51 kanale jest temperatura silnika, na 49 temperatura cieczy, to nie to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajax Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 to u siebie, a na 51 Dobra to dzisiaj kupuje czujnik i jak to nie on to bedzie na Ciebie Wymiana jest chyba prosta czynnoscia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcm Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi