Jump to content

Recommended Posts

Posted

Podpiąłem sobie dzisiaj VAGA i wyrzuciło mi następujące błędy:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4dafe918522a3920.html

Błędy odnośnie czujnika antystukowego na każdym cylindrze kasowałem już kilkukrotnie, ale co jakiś czas pojawiają się znowu. Nie mam problemu z odpalaniem samochodu. Autko dobrze odpala i za każdym razem od pierwszego kopa. Może jest trochę mułowate, ale ciężko mi to stwierdzić bo odkąd je mam takie jest, a nie wiem czy błędy były w momencie kiedy je kupiłem. Proszę o poradę.[br]Dopisany: 09 Marzec 2009, 23:12_________________________________________________Nikt nie jest w stanie pomóc?

Posted

Jeśli chodzi o błędy ze spalaniem stukowym , to duże prawdopodobieństwo że kiepskiej jakości paliwo w baku.

Błąd 515 to się zdarza (odczyt błędów na unieruchomionym silniku), więc bym dodatkowo po wykasowaniu sprawdził na pracującym silniku czy wyskoczy ,dla pewności.

17978 dotyczy wadliwego zasilania ECU i problem z immobilaiserem, ale piszesz że auto pali bez problemów . To jest błąd sporadyczny , podejrzewam że spowodowany odłączeniem akumulatora.

Ps.Jeżeli wprowadziłem w błąd to niech mnie ktoś poprawi.

Posted

Jeśli chodzi o błędy ze spalaniem stukowym , to duże prawdopodobieństwo że kiepskiej jakości paliwo w baku.

Nie leję kiepskiej jakości paliwa bo leję cały czas v-power 95 i cały czas na tych samych stacjach shell.

17978 dotyczy wadliwego zasilania ECU i problem z immobilaiserem, ale piszesz że auto pali bez problemów . To jest błąd sporadyczny , podejrzewam że spowodowany odłączeniem akumulatora.

Odkąd mam samochód nie odłączałem akumulatora.[br]Dopisany: 15 Marzec 2009, 13:02_________________________________________________To ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?