Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PROBLEM Z DOBOREM TYLNEGO MOSTU A4 B7 1.8 T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

szwankuje mi tylny most i mam problem z jego doborem do mojej Audi A4 B7 1.8T BFB. Dobierałem na podstawie tego numeru 0AR525053A. Za pierwszym razem, jeszcze przed zimą kupiłem most na allegro wg tego oznaczenia, ale z oznaczeniem 0AR... 1-2-1. Nie 2-1-1 jak na zdjęciu. Ówczesny mechanik stwierdził, że to bez znaczenia. Most nie pasował. Teraz kupiłem most dokładnie z tym oznaczeniem 2-1-1, będąc święcie przekonanym, że w tym tkwił problem. Niestety, dyfer nadal nie pasował, inne "łapy" łączące z półosiami. Obecny mechanik twierdzi, że to pewnie oznaczenie samej obudowy. Na górze dyfra jest jeszcze numer 063-0282, ale po tym numerze nic nie mogę znaleźć, pewnie nie tędy droga. Jest mi ktoś w stanie pomóc w tym temacie?  Może ktoś posiada taki most. Proszę o pomoc, za którą się odwdzięczę :) 

AUDI_DYFER.jpg

IMG_20190613_154921.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, wochu1878 napisał:

Witam wszystkich,

szwankuje mi tylny most i mam problem z jego doborem do mojej Audi A4 B7 1.8T BFB. Dobierałem na podstawie tego numeru 0AR525053A. Za pierwszym razem, jeszcze przed zimą kupiłem most na allegro wg tego oznaczenia, ale z oznaczeniem 0AR... 1-2-1. Nie 2-1-1 jak na zdjęciu. Ówczesny mechanik stwierdził, że to bez znaczenia. Most nie pasował. Teraz kupiłem most dokładnie z tym oznaczeniem 2-1-1, będąc święcie przekonanym, że w tym tkwił problem. Niestety, dyfer nadal nie pasował, inne "łapy" łączące z półosiami. Obecny mechanik twierdzi, że to pewnie oznaczenie samej obudowy. Na górze dyfra jest jeszcze numer 063-0282, ale po tym numerze nic nie mogę znaleźć, pewnie nie tędy droga. Jest mi ktoś w stanie pomóc w tym temacie?  Może ktoś posiada taki most. Proszę o pomoc, za którą się odwdzięczę :) 

AUDI_DYFER.jpg

IMG_20190613_154921.jpg

Zrób zdjęcie wlepy z książki lub auta z oznaczeniem skrzyni, to sprawdze Ci w ETCE jakie pasuja mosty.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, golden87 napisał:

Zrób zdjęcie wlepy z książki lub auta z oznaczeniem skrzyni, to sprawdze Ci w ETCE jakie pasuja mosty.

Skrzynia GJW

Opublikowano
7 minut temu, wochu1878 napisał:

Skrzynia GJW

image.png

Niestety dla takiej konfiguracje przewidziano 2 rodzaje mostów z tąd pewnie problem...oba maja przelozenie 37/9 natomiast wygladaja troche inaczej...

image.png

pewnie kupiles ten drugi

image.png

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, golden87 napisał:

image.png

Niestety dla takiej konfiguracje przewidziano 2 rodzaje mostów z tąd pewnie problem...oba maja przelozenie 37/9 natomiast wygladaja troche inaczej...

image.png

pewnie kupiles ten drugi

image.png

Okej, czyli ma być przełożenie 37:9? Muszę się kierować w takim razie oznaczeniami HNQ itd. 

Opublikowano
Teraz, wochu1878 napisał:

Okej, czyli ma być przełożenie 37:9? Muszę się kierować w takim razie oznaczeniami HNQ itd.  

tak,

A czym sie bedziesz kierował czy numerem czy oznaczeniem to juz Twoja sprawa, byle mieć dobry.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Roznia sie natomiast wszystko pasuje. Ja kupilem etr ktory okazal sie rowniez uszkodzony i problem jest z dostaniem . Udalo sie cos wyszukac? Rozwiazales problem?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy etr z b7 znajdę w jakieś b6?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

siema nie widziałem , że napisałes , moze być problem ;/ ale czasami w b6 z 2004 r sie trafiły ale koniecznie musi byc na 6 skrzyni.