Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

FIS - wskaźnik niskiego poziomu paliwa pomimo zatankowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem jak w tytule. Wskazówka na zegarach po zatankowaniu idzie do góry i jest powyżej rezerwy a FIS cały czas woła o niskim poziomie. Próbowałem wyciągnąć bezpiecznik nr 15. FIS się resetuje i po odpaleniu po kilku sekundach znowu wyskakuje niski poziom. Czy ktoś miał taki problem i się z nim uporał? Poprzedni właściciel powiedział mi że mechanik po wymianie klocków hamulcowych wyłączył jakiś komunikat w FIS odnośnie zużytych klocków. Ale o tym problemie z informacją o niskim poziomie paliwa mi nie powiedział. 

Mam vcds lite, kompa i kabel więc mogę pokombinować tylko przy czym? ;) 

Edytowane przez =Fresz=

Opublikowano
  • Autor

Nikt nic? ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Musisz od nowa zrobić adaptacje licznika, a szczególnie tank Charakteristic (full calibration) i wpisujesz tam wartość 53556 dajesz testuj i czekasz aż licznik sie zresetuje a wtedy zapisujesz i wychodzisz. Przed adaptacją musisz zalogować się poprzez login i powinno byc podane tam jaką wartość wpisac aby zezwolić na adaptacje. Musisz mieć min pół baku paliwa. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 22.07.2019 o 10:48, XsioR napisał:

Musisz od nowa zrobić adaptacje licznika, a szczególnie tank Charakteristic (full calibration) i wpisujesz tam wartość 53556 dajesz testuj i czekasz aż licznik sie zresetuje a wtedy zapisujesz i wychodzisz. Przed adaptacją musisz zalogować się poprzez login i powinno byc podane tam jaką wartość wpisac aby zezwolić na adaptacje. Musisz mieć min pół baku paliwa. 

Okazało się że miałem przekodowany licznik na wersję quattro. Przekodowałem na przód napęd i na FISie już nie pali się rezerwa, a wskazówka poszła w górę na maks bo miałem auto zatankowane pod korek.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.08.2019 o 09:39, =Fresz= napisał:

Okazało się że miałem przekodowany licznik na wersję quattro. Przekodowałem na przód napęd i na FISie już nie pali się rezerwa, a wskazówka poszła w górę na maks bo miałem auto zatankowane pod korek. A wskazania ile na baku gitarka? Ja już nie mam pomysłów...

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, XsioR napisał:

A wskazania ile na baku gitarka? Ja już nie mam pomysłów...

Tak pokazuje teraz dobrze.