Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6 2004] Zmiana kierownicy B6 na B7 (obie bez multifunkcji)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Jestem zainteresowany zmianą fabrycznej kierownicy B6 czteroramiennej bez przycisków multifunkcyjnych na kierownicę trójramienną z B7 również bez multifunkcji. Owszem czytałem znany temat gdzie instalowali kierownicę multi zamiast zwykłej jednak nie do końca wszystko zrozumiałem.

Poduszka w B6 jest jedno nabojowa a w B7 zaś dwu. Mają też inne wtyczki wpinane w "taśmę" jeśli dobrze to nazywam. Jeżeli zakupię kierownicę z B7 z poduszką i wychodzącym z niej złączem, to czego mi będzie brakować? Muszę zakupić taśmę/zwijak z wersji B7 i wtedy po prostu przepiąć zamiast starej taśmy a potem już tylko wpiąć złącze poduszki nowej kierownicy w nową taśmę? Czy jeśli dobrze myślę, to czy taśma od B7 będzie w pełni pasowała zamiast starej taśmy w B6 i elektronika obsłuży dwunabojową poduszkę bez ingerencji w elektronikę samochodu? Czy ewentualnie da się zmienić kierownicę bez zmiany taśmy?

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Mam ten sam problem, chciałbym przełożyć kierownice bez multi funkcji z b7 do b6 i czy wystarczy poprostu ja podpiąć czy jest jeszcze cos co trzeba zrobić ?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Ja sobie poradziłem, potrzeba kierownicy, poduszki i tej tasmy/zwijaka z b7, pasuje do B6. 

Jedynie trzeba przerobić pilnikiem / nozykiem żółta kostkę żeby połączyć przewody. Po skasowaniu błędu airbag kierownica śmiga kilka miesięcy bez problemu. 

Opublikowano

Hej

Mógłbyś powiedzieć coś więcej o przerobieniu tej kostki ?

Opublikowano
  • Autor

Zobaczysz sam jak przyjdzie Ci ją przerobić. Prosta robota tam jest taki zatrzask który trzeba przypiłować żeby wtyczka wyszła w gniazdo, piłowałem do momentu aż ciasno weszło jedno w drugie

Opublikowano

Ok, dziękuje bardzo za wskazówki.

Pozdrawiam