Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 tdi cnha bład P227900 i P040100 i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc. Od jakiegoś czasu auto traci moc i zapala się sprężyną na desce. Dodam że nie zawsze. Czasami jadę 10km i nic A czasami nie da się jechać.

Błędy na foto.

Auto z 2015 roku. Przebieg 170tys.

Błądy:

P069700 - Napięcie odniesienia czujnika "C" przerwa - to pewnie będzie cieżko zlokalizowac ale może są jakieś pomysły?

P227900 - nieszczelność w układzie ssącym - podejrzewam że ten bład jest główną przyczoną lub

P040100 - układ recyrkulacji spalin za mały przepływ

P010100

P13D600

P029900

P023700

dziś zrobiłem próbę i wykasowałem błędy po czym przegazowałem auto aż wyskoczył błąd i auto weszło w tryb awaryjny. Podpiąłem pod kompa i wyszedł jeden błąd tylko P227900

20190816_115214.jpg

Edytowane przez Grzegorzman

Opublikowano
  • Autor

byłem u mechanika. Podobno sprawdzał szczelność :( twierdzi że jest szczelny.

mechanika diagnoza - kończy się turbo. Dla tego szukam sam co to może być. Bo coś mi się zdaje że turbo jest ok.

Edytowane przez Grzegorzman

Opublikowano
  • Autor

Odkrecilem  rure którą jest pomiędzy turbo A interculerem 

Ta co jest w części plastikowa i gumowa. Wygląda na ok. Co jeszcze sprawdzić?

Proszę o pomoc

Opublikowano

Znajdź sobie na Youtube taki filmik tytuł

Samodzielna kontrola szczelności układu dolotowego #101_Napraw

Ja u siebie miałem podobne błędy i wyszło że właśnie miałem przetarcie na opasce 

Opublikowano
  • Autor

Ja mam ta rurę wyciągnięta. Cała ja odkrecilem i jest cała. 

Dla tego pytam czy w tym modelu gdzieś indziej powinienem szukać. Bo wg mnie z tego co widzę jest tylko jedna rura.

U mnie ta rura wygląda tak:

spacer.png

Opublikowano

Musisz posprawdzać wszystkie przewody powietrzne podciśnienia doładowania spróbuj tym sposobem z filmu Ja u siebie wyjąłem cały filtr powietrza i rurę do turbiny turbinę zaślepiłem kapslem od spraya tak jak na filmie idealnie pasują a powietrze podałem też przez czujnik ciśnienia doładowania na głównej rurze pomiędzy intercoolerem a kolektorem

Opublikowano
  • Autor

Ok jestem o dwa kroki dalej ale nadal ciemny. Podziękowania dla mustanga sposób bardzo dobry. Sprawdziłem szczelność i układ jest szczelny czyli nigdzie nie słychać żeby syczalo. Wyczyszczony egr od razu.

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły??

Jutro zrobię jeszcze ten sam myk z powietrzem ale kupiłem płyn do sprawdzania szczelność i i popsikam na cały układ. Dodatkowo jutro kupię filtr powietrza i go wymienię.

Wszystko co mogłem zrobiłem. Co ciekawe dziś 4 razy wyjechałem autem zrobiłem pewnie z 40km. Już się cieszyłem że wszystko jest ok i pojechałem na myjnie i stacje. Wyjechałem że stacji i dojechać nie mogłem bo co chwilę tryb awaryjny. 

Czemu raz jest ten błąd i co chwilę się załącza A raz to nie ma. Może to jakaś elektronika? Może jakiś czujnik? 

Ma ktoś jakiś pomysł czy tylko ASO??

A jest możliwe że przyczyną jest wadliwy czy zacinajacy przepływomierz?

A więc autko wyladowalo w ASO.

Po wstępnej diagnozie wyszło czujnik doladowania turbiny. Koszt czujnika 340zl plus diagnoza 400 zł.

Trzeci dzień jazdy i na razie śmiga.

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć właśnie u mnie pojawił się dokładnie ten sam problem . Czy mogę jakoś skontaktować się z Tobą telefonicznie ?