Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa lampy Bixenon LED (H7 - 10pin)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Potrzebuję pilnej pomocy elektryka znającego się na modyfikacji lamp Bixenon pod standardowe wpięcie H7/10pin. Zrobiłem taki swap 5 lat temu (okoliczności zmusiły mnie do zakupu lamp modyfikowanych zamiast robić po bożemu :facepalm:) i do wczoraj byłem w sumie zadowolony, dopóki mi nie przestał świecić LED w lewej lampie. Czy jest ktoś w Warszawie lub bliskich okolicach, co wtyka w lampy takie modyfikowane sterowniki lub wymieni/naprawi pasek LED jeśli to on się "spalił"? Do tego od razu nowe żarniki bym wrzucił jak już rozkręcane będzie.

Sprawa o tyle pilna, że jutro jak na złość kończy mi się przegląd i nie podbiję dopóki nie naprawię lampy:(

Opublikowano

Lampe trzeba rozklejac, po takiej modyfikacji raczej poszedł jakis rezystor albo cos innego w lampie

Nikt od reki tego ci nie zrobi

Opublikowano
  • Autor

Od ręki, nie od ręki zrobić trzeba... auto mogę zostawić. Zna ktoś adres dobry?

btw: gdzie w VCDS się wyłącza światła do jazdy dziennej? czy to to: Daytime Running Lights via DRL LEDs?

Może jeśli zgaszę obydwa to na samych xenonach mi podbiją przegląd a na spokojnie dopiero wyjmę i sprawdzę lampę. Spec i tak nie będzie czekał na mnie 5m od domu i będę musiał jechać do niego kilkadziesiąt kilometrów autem bez przeglądu, co nie jest mądre.

Edytowane przez 3d0

Opublikowano
  • Autor

Dobra, udało się przejść przegląd z wygaszonymi LED-ami. Teraz mogę na spokojnie naprawić lampę. Kiedyś było sporo ofert takiej modyfikacji na allegro a teraz widzę tylko jedną (daleko), więc może lepszym rozwiązaniem będzie ogarnąć to samemu z drobną pomocą elektronika dysponującego choćby dobrym sprzętem pomiarowym, którego ja obecnie nie posiadam na stanie.