rhistel Opublikowano 18 Października 2019 Opublikowano 18 Października 2019 (edytowane) Witam wszystkich. Płynie właśnie do mnie z USA pierwsze moje Audi:) A4 Allroad 2.0 TFSI 211KM Quattro Tiptronic 2013 (produkcja Kwiecień 2012) Przebieg 160k km. W carfaxie nie ma info o zmianach olejów:) nie wiem też jaki jest kod silnika i skrzyni. Win jak by ktoś był w stanie sidentyfikowac: WA1UFAFL0DA052052 Po przyjeździe planuje rzecz jasna zmianę olejów: Olej do silnika: MILLERS OILS EE LONGLIFE 5W40 5L ? czy coś innego 8 stopniowego Tiptronica: ?? Torsena :?? Co jeszcze muszę wymienić? Ktoś jeździ na oponach całorocznych? Ogólne porady co do auta, konserwacji itd? będę bardzo wdzięczny, za wszelką pomoc, zwłaszcza posiadaczy Allroad-ów:) Edytowane 18 Października 2019 przez rhistel
rhistel Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) Podbijam, może ktoś jednak coś podpowie?| Do skrzyni Tiptronic wiem że zestaw od ZF Nie mam pojęcia jednak jaki olej do Torsena (Quattro). Edytowane 22 Listopada 2019 przez rhistel
Rekomendowane odpowiedzi