Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z Rnse połączenie vcds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam taki problem , chciałem włączyć opcje Aux w Rnse , zakupiłem kabelek , podłączyłem i nie mogę zakodować gdyż nie mogę połączyć się z radiem przez vcds , z bt się łączy a z radiem już nie , kolejne pytanie czemu rozłącza co 3 sec bt z telefonem ? sprawdzałem na innym i jest to samo .

Opublikowano

Rnse oryginał czy dokładane ?

Opublikowano

ori

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano

Oryginał, radio normalnie włącza się z kluczyka i wyłącza.  Czy klimayronik musi być włączony do połączenia? Bo miałem wyłączony 

Opublikowano

nic ni musi być włączone tu diagnostyka idzie po lini k

Opublikowano
  • Autor

to nie wiem , miałem zrobić dodatkowo aux z bt dka muzyki i d*pa .

Opublikowano

podepnij z rnse linie k np do panela od klimy i po kłopocie

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, Tom A4 napisał:

podepnij z rnse linie k np do panela od klimy i po kłopocie

a powiedz mi kolego jak to zrobić ?

Opublikowano

rnse kostka B pin 5 opisany jako k-line i albo prowadzisz przewód do gniazda obd albo szukasz lini k w panelu klimy.  Jeśli było tam bns to zamiana pinów ale twierdzisz że rnse ori nie dokładane więc nie ma co zamieniac.

Opublikowano
19 minut temu, Tom A4 napisał:

rnse kostka B pin 5 opisany jako k-line i albo prowadzisz przewód do gniazda obd albo szukasz lini k w panelu klimy.  Jeśli było tam bns to zamiana pinów ale twierdzisz że rnse ori nie dokładane więc nie ma co zamieniac.

No ok rozumiem ,tylko przewód z pinu 5 prowadzę do gniazda obd i podłączam go w ktore miejsce ?co do oryginalności to przynajmniej ja nie zmieniałem, a wydaje mi się że nikt tego nie dokladal, bo mam sterowanie z kiery, zmieniarke w schowku, uchwyt na tel , bt, naglosnienie z subem. 

Edytowane przez \baker35

Opublikowano

na początek zobacz czy masz pin 5 kostka b jeśli będzie to może być gdzieś ucięty może ktoś tam gmerał a pin podpinasz do obd pin 7

Opublikowano
2 godziny temu, Tom A4 napisał:

na początek zobacz czy masz pin 5 kostka b jeśli będzie to może być gdzieś ucięty może ktoś tam gmerał a pin podpinasz do obd pin 7

Ok po weekendzie zobaczę bo muszę klucze kupić aby wyciągnąć rnse 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.10.2019 o 08:32, Tom A4 napisał:

Witam , podziękować koledze Tom A4 ,zrobiłem tak jak napisałeś i wszystko śmiga,  pin 5 jest  ,pociagnalem nowy kabel i dziala ,widocznie gdzies jest przerwany . Znalazlem kostke jakąś wolną i nie wiem do czego jest ,niebieska 6 pinowa a nie ma nawet miejsca aby ją podłączyć.  Kolejna sprawa czemu BT co chwile rozłącza  połączenie z telefonem i po paru sekundach znowu łączy? 

20191102_151610.jpg

Opublikowano

wtyczka na górnym panelu obok awaryjnych co do bt sprawdz czy nie masz wersji bt z wadliwym softem

Opublikowano
W dniu 2.11.2019 o 22:46, Tom A4 napisał:

wtyczka na górnym panelu obok awaryjnych co do bt sprawdz czy nie masz wersji bt z wadliwym softem

Ale tą wtyczkę mam podłączyć? I jak sprawdzić Soft?

Opublikowano

Jak masz wolne miejsce i jest wlacznik to podepnij Co dw to podepnij vcds i sprawdz jaki masz nr

Opublikowano
  • Autor

nie mam żadnego włącznika obok awaryjnych więc nie będę podpinał bo nie ma w co . Ok sprawdzę soft i jak rozumiem będzie ten wadliwy to trzeba Bt wymienić ?