Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompa paliwa Problem a4 B6 1.8t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chodzi mi o audi a4 B6 1.8t. Mój problem polega na tym że pompa paliwa buczy jakoś tak po 1h ciągłej jazdy gdy zgasze go i odpale problem nadal jest... Gdy postoi jakiś czas auto to znów około godziny nie słychać pompki. Zmieniłem pompe paliwa na nową że sklepu na zamiennik i auto po 2 dniach nie chciało się wkrecac na obroty problem z zapaleniem tak jakby sie zalewalo więc pompke zamieniłem w sklepie na nową  problem znów po kilku dniach więc dałem sobie spokój z zamiennikami... Kupiłem cały kosz(cała pompa) z Audi z tymi samymi numerami seryjnym itp.. I problem jest taki jak na początku pisałem... Wymieniłem filtr paliwa chyba to filtr bosha i nic nie pomogło proszę o pomoc może ktoś miał taki problem jak ja mam dość jazdy z tym cholernym odglosem buczacej pompy paliwa:/ dodam iż pomimo brzeczenia auto na benzynie jak i na gazie chodzi bez problemu... Pozdrawiam i czekam na odp

Opublikowano

Nie wiem jak w twoim silniku ale w 1.8t BEX jest filtr z regulatorem ciśnienia paliwa i u mnie pomogła wymiana filtra na oryginał AUDI. Z zamiennikami miałem buczenie... Ogólnie ludzie z forum polecają tylko ori filtry AUDI

Opublikowano
  • Autor

Gdzie i za ile można kupić taki filtr? Ja mam silnik 1.8t avj z tego co pamiętam... Jeszcze zapomniałem napisać że jak pierwszy raz przekrecam kluczyk po nocy to słychać chwilowo takie buczenie i gdy odpalam też a jak odpale auto to ucicha no i po 1h jazdy zaczyna się że szkoda gadać... 

Opublikowano

Możesz wymienić ten filtr paliwa ale moim zdaniem kończy się pompa paliwa.Dzwoń do aso podaj win i kup tylko ori.filtr paliwa.

Opublikowano
WWW.OEMEPC.COM

Paliwowy,wydechowy,chłodzenie Przewod paliwowy filtr paliwa sil.zap.iskr for 2002 Audi Audi A4/Avant Europe market

Opublikowano
  • Autor

Aker aktualnie już zmieniłem 2 nowe pompki i 1 używana od Audi original z przebiegiem małym i nadal jest to samo... :/ dlatego pytam może w czymś innym tkwi problem... 

Opublikowano

To ja więcej nie pomogę,miałem u siebie taki problem zacząłem od filtra paliwa nie pomogło,wymieniłem pompę i wszystko mam ok.