Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 TDI PD] "dekiel" rolki napinacza ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, przesłałem chyba całe google i forum i nie znalazłem.odpowiedzi na swoje pytanie, a z racji ze aktualnie znajduje sie za granica trochę słabo z pomocą jeśli chodzi o mechanika. mianowicie wczoraj podczas postojów (z właczonym silnikiem) usłyszałem dziwny dzwiek z pod maski, takie grzechotanie. mowie no ok dojade do celu i sprawdze o co chodzi. a więc w sumie nie wiem jak nazwać tą częsc ale jest to jakby dekiel ktory znajduje sie przy rolce napinacza i sie obluzował. gdy silnik pracuję kreci się ten dekiel i haczy o oslone wentylatora chlodnicy i dlatego jest dziwny dzwiek (jak to wcisne to jest ok poki znow nie wypadnie po chwili) pytanie moje czy to jest tylko na wcisk czy moze jakas srubka wypadla i dlatego to tez wypada? idzie to jakos naprawic hmmm pod domem? i czy to cos powazniejszego? w piatek mam do przejechania 800km i dobrze by bylo sie z tym uporać przed droga

20200104_163333.jpg

Opublikowano

To koło pasowe z którego wystaje ten element to koło pasowe sprężarki klimatyzacji. Pewnie szlag trafił sprzęgło zrywne kompresora klimatyzacji. W tym kierunku szukaj. 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, staniek napisał:

To koło pasowe z którego wystaje ten element to koło pasowe sprężarki klimatyzacji. Pewnie szlag trafił sprzęgło zrywne kompresora klimatyzacji. W tym kierunku szukaj. 

tak masz racje - wlasnie patrzyłem na zdjecia w internecie i ten "dekiel" jak go opisywałem to własnie część od koła pasowego. Bardzo dziekuje. Jutro umawiam wizyte u mechanika.