Danielwz Posted January 22, 2020 Posted January 22, 2020 Witam mam problem który nastąpił po naprawie wyświetlacza fis zaczęło się od tego że przestał wyświetlać więc odpiąłem akumulator wyjąłem licznik i oddałem do naprawy złożyłem wszystko do kupy i wyświetlacz działa ale nie ma podświetlenia na liczniku i w całym aucie radio nie włącza się po kluczyku klimatronik działa tylko jak włącze ogrzewanie szyby swieci się esp nie działa centralny z pilota jak wrzuce wsteczny to czujnik cofania piszczy bez przerwy jakieś 5sekund po czym się wyłącza nie pokazuje na desce że są wlączone światła to samo z kierunkowskazami to tyle co zaobserwowałem ogólnie umówiłem się do elektryka ale może ktoś ma pomył co się stało dodam że bezpieczniki sprawdziłem wszystkie ok z góry dziękuje
luki19862121 Posted January 22, 2020 Posted January 22, 2020 U mnie pomogło objawy miałem podobne. Coś zakluca sygnał CAN i przestały się komunikować sterowniki. Warto by było podłączyć kompa i rezknac
Danielwz Posted January 22, 2020 Author Posted January 22, 2020 A możliwe jest że usterka wynika ze złej naprawy licznika czy raczej nie ma to nic wspólnego ??
luki19862121 Posted January 22, 2020 Posted January 22, 2020 W tych samochodach wszystko jest możliwe
Recommended Posts